Patates Püresi Yatağında Soslu Et tarifi - Patates Püresi Yatağında Soslu Et yapilisi

Malzemeler:
Dana eti (dondurucuda hazır yoksa salçalı pişeceği için biftek almanızı öneririm)
1 Adet soğan (boyutunu kullanacağınız etin miktarına göre ayarlayın)
Salça
Sarmısak
Karabiber, biberiye, kekik, kırmızı biber, kimyon, yenibahar, tuz
Tereyağı (soğanı kavurmaya yetecek kadar)
Sıcak su
Hazır patates püresi (servis için)
Hazırlanışı:
Etlerinizi jülyen doğrayın.
Salçayı bir miktar sıcak suda eritin ve istediğiniz baharatlarla sarmısakları da ekleyip iyice karıştırın.
Jülyen (ince ve uzun) doğradığınız etleri bu sosla karıştırın ve vaktiniz varsa biraz bekletin.
Vaktiniz yoksa hazırladığınız sosu tencereye alın ve pişmesine yetecek kadar su ekleyin.
Kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Suyunu çektikce sıcak su ekleyebilirsiniz.
Yaklaşık 20-30 dk. içinde pişmiş olacaktır.
Tabağa yaydığınız patates püresinin üzerine koyarak sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1605
favori
like
share