Minik Mantar Güveçler nasil yapilir

Malzemeler
1 Adet büyük boy kabak
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
6 Adet büyük boy mantar
2 Su bardağı Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
Aluminyum folyo
Kekik, kimyon, köri, yenibahar, tuz

Hazırlanışı

Mantarların içini çay kaşığı yardımı ile oyun ve fırının ızgarasında sularını bırakıp çekinceye kadar pişirin.
Kuşbaşı doğranmış tavukları çok az sıvıyağ ile baharatları da ekleyerek suyunu salıp, tekrar çekinceye kadar kavurun.
Kabakları diriliklerini kaybedinceye kadar tuz ekleyerek soteleyin ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kabaklara kaşar peyniri rendesini ekleyerek karıştırın.
Aluminyum folyodan mantarlarınızı çevreleyecek kadar parçalar hazırlayın.
Izgarada pişen mantarları folyonun ortasına koyun.
Mantarların içini hazırladığınız tavuk harcı ile doldurun.
mantarın etrafını folyo ile sarın ama üzerinde kabaklar için pay bırakın.
Ben tavuk koyduktan sonra üzerine biraz karper peyniri koydum.
Tavukların üzerine hazırladığınız kabaklı harcı da ekleyin.
Bu şekilde hazırlağınız mantar güveçleri önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında üzeri hafifçe kızarıncaya kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 321
favori
like
share