Kiremitte Tavuk tarifi - Kiremitte Tavuk yapilisi



Malzemeler:
2 Adet Piliç fileto
2 Adet kırmızı biber (ben közlenmiş kullandım)
10 Adet mantar
10 Adet arpacık soğan
2 Adet domates
Kekik, nane, tuz
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
Hazırlanışı:
Tavukları küp küp doğrayın.
Mantarların kabuklarını soyun ve doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Biberleri közlediyseniz (üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp, fırında yüksek ısıda yapabilirsiniz) kalın kalın, çiğ doğrayacaksanız ince ince doğrayın (çekirdekleri çıkartmayı unutmayın)
En alta tavukları, üzerine mantar ve kırmızı biberi yerleştirin. Malzemeleri dizerken üzerlerine tuz ve baharat serpin.
En üste domatesleri döşeyin ve üzerlerine arpacık soğanları dizin.
200 derece fırında pişirin. En üste koyduğunuz arpacık soğanlar iyice yumuşadığında yemeğiniz pişmiştir.
Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve peynir eriyinceye fırından çıkartın.
Sıcak olarak, yanında pilav ve ayran ile servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1106
favori
like
share