Bayan Basketbol Milli takım açıklandı

Son güncelleme: 17.05.2005 09:24
  • Türkiyede 2-11 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 30. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası Finallerinde mücadele edecek A Milli Takımın aday kadrosu açıklandı.

    Şampiyona hazırlıklarına 26 Mayıs tarihinde başlayacak milli takımın aday kadrosuna 16 oyuncu çağrıldı.

    Genel koordinatör Füzen Sönmez, takım menajeri Mihriban Oğuz, antrenör Cem Akdağ, yardımcı antrenörler Ceyhun Yıldızoğlu, Aydın Uğuz ve Fırat Okul yönetiminde çalışacak aday kadroda yer alan oyuncular şöyle:
    Arzu Özyiğit Bildirir, Esmeral Tunçluer, Nihan Anaz, Yasemin Horasan (Beşiktaş),
    Müjde Yüksel, Nilay Yiğit, Serap Yücesir, Şaziye İvegün (Fenerbahçe),
    Aylin Yıldızoğlu, Sariye Gökçe (Ceyhan Belediyesi),
    Birsel Vardarlı (Migrosspor),
    Dilek Buyuran (Erdemirspor),
    Gülçin Cantekin (Galatasaray),
    Gülşah Akkaya (Mersin Büyükşehir Belediyesi),
    Nevriye Yılmaz (Pool Comenze),
    Şebnem Kimyacıoğlu (Stanford Üniversitesi).

    KAMP 26 MAYISTA BAŞLIYOR

    A Milli Bayan Basketbol Takımı, 26 Mayıs Perşembe günü İstanbulda biraraya gelerek, Pamukspor Tesislerinde kampa girecek. Milliler, çalışmalarını Eylül ayına kadar yoğun bir program dahilinde sürdürecek.

    İTALYADA 9 GÜNLÜK KAMP

    1 Haziranda İtalyanın Bormio kentine giderek burada 9 günlük bir kamp çalışması yapacak ve İtalya Milli Takımı ile 3 hazırlık maçı yapacak olan bayan milliler, daha sonra ise çalışmalarına 12-17 Haziran tarihleri arasında Antalyada devam edecek. Antalyada Hırvatistan, Slovakya ve Fransa Milli Takımları ile karşı karşıya gelecek olan ay-yıldızlı ekip, iki günlük bir aranın ardından 20 Haziranda yeniden toplanacak.

    AKDENİZ OYUNLARINA KATILACAKLAR

    22 Haziranda İspanyaya giderek, 23 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Almeira kentinde düzenlenecek olan Akdeniz Oyunlarına katılacak A Milli Bayan Basketbol Takım, 3-20 Temmuz tarihleri arasında çalışmalarına ara verecek.
    21 Temmuzda İstanbulda toplanarak çalışmalarına yeniden start verecek olan milliler, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını yurtiçi ve yurtdışı kamplarıyla sürdürecek. Fransa ve Çek Cumhuriyetinde oynanacak olan hazırlık maçlarının ardından 23 Ağustosta Avrupa Şampiyonası grup maçlarını oynayacağı İzmire hareket edecek olan bayan milliler, 2 Eylülden itibaren finallerdeki maçlarına başlayacak.

    AKDAĞ: İLK HEDEFİMİZ GRUPTAN ÇIKMAK

    Türkiyenin yer aldığı gruptaki takımların daha önce oynanan Avrupa Şampiyonalarında oldukça başarılı sonuçlar aldıklarının altını çizen A Milli Bayan Takımı Antrenörü Cem Akdağ, Basketbol Federasyonunun resmi internet sitesine yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:
    İlk defa katılacağımız ve evimizde oynayacağımız bu şampiyonada ilk hedefimiz gruptan çıkarak, ilk 8 takım içinde yer alabilmek. Bunu başarabilirsek çok daha iyi bir derece yaparak turnuvayı başarılı bir şekilde tamamlayabiliriz.
    Finallerdeki ilk rakipleri Sırbistan-Karadağ maçı ve programa da değinen Akdağ, Sırbistan-Karadağ çok tecrübeli bir ekip. Tüm oyuncuları Avrupanın değişik ülkelerinde yer alan saygın takımlarda Euroleague mücadelesi veriyorlar. Turnuvaya iyi bir başlangıç yapabilmek için bu maçı mutlak kazanmamız gerekiyor. Seyircimizin de desteği ile bu maçı kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağızdedi.

    MAÇ PROGRAMI

    A Milli Bayan Basketbol Takımının, Avrupa Şampiyonası Finallerinde gruptaki maç programı şöyle:
    2 Eylül Cuma: Türkiye - Sırbistan-Karadağ
    3 Eylül Cumartesi: Türkiye - Rusya
    4 Eylül Pazar: Türkiye - Litvanya
    6 Eylül Salı: Türkiye - Romanya
    7 Eylül Çarşamba: Türkiye - İspanya
#14.05.2005 00:47 0 0 0
  • bilgiler için saol dostum..........
#14.05.2005 09:09 0 0 0
  • Hadi hayırlısı.

    İnşallah bu milli takım başarılı olur.
#16.05.2005 22:40 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler..
#17.05.2005 09:24 0 0 0