fransız katmerli poğaça tarifi - katmerli poğaça

Malzemeler:
500 gr un (ölçüyü siz ayarlayın)
2 yumurta akı
200 ml su
40 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker. şeker miktarını fazlalaştırabilirsiniz.
üzerine:
200 gr oda ısısında tereyağı
üzerine yumurta sarısı

Yapılışı:

Un hariç diğer malzemeleri karıştırın. azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru 20 dakika tezgahta mayalayın. mayalı hamuru buzdolabına alın üzerini örtün 1 saat bekletin. dolaptan alın. unlu tezgahta 2 cm. kalınlığında açın yumuşamış 200 gr yağın hepsini bıçakla delmeden hamurun üzerine sürün. mektup gibi katlayın üzerini örtün 30 dakika dolapta bekletin. tekrar az unlu zeminde merdane ile 2 cm. kalınlığında açın. ( bu sefer yağ sürülmüyor. yağın hepsini ilk açmamızda sürmüştük.) sadece 2 cm. kalınlığında açın merdane ile mektup gibi katlayın tekrar dolapta 30 dakıka bekletin. son kez yine aynı işlemi yapın. toplam 3 kez olacak. tekrar dolaba alın 30 dakıka bekletin.
işlem bitince hamuru unlu tezgahta yarım cm. kadar ince açın. 7 cm boyunda üçgen şeklinde sigara böreği keser gibi kesin sonra istediğiniz içten koyun ben sade yaptım. sigara böreği gibi kıvırın. fırın tepsisine dizin. 1 saat mayalayın. üzerine yumurta sarısı sürün. önceden ısınmış 190 dereçede pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3166
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 28.05.2009 22:42
:3:
by_KaRizMa Tarih: 28.05.2009 11:18
emegıne saglık

lakin yazmis oldugunuz mesajlari ortalasaniz daha hos olur:85: