paskalya çöreği tarifi - paskalya çöreği nasıl yapılır

malzemeler:

175 gr erimiş ılımış tereyağı
42 gr yaş maya
1 su bardağı ılık su
4 yumurta
1,5 su bardağı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı dolusu mahlep
6,5 su bardağı un
üzerine :
1 yumurta sarısı
fındık

Yapılışı:
mayayı 1 su bardagı ılık suda eritin. erimiş yanmamış ılık yağın ıcıne yumurta, pudra şekeri, mahlep ekleyin biraz karıştırın mayalı suyu ekleyin karıştırın. yavaş yavaş un ilave edin ele hafif yapışan bir hamur yapın. (mayalı hamurları fazla sert bir hamur yapmayın sonuç güzel olmaz.) üzerini örtün. iki misli olana kadar mayalayın.


mayalanan hamuru tekrar yoğurun 3 parçaya bölün. her üç parçayı tekrar 3 parçaya bölün. her yumağı 20 cm. boyunda rulo yapın.saç örgüsü şeklinde sarın. fırın tepsisine aralıklı dizin ılık ortamda 20 dakıka yine mayalayın. üzerine yumurta sarısı ve fındık kırıgı serpin. önceden ısınmıs175 derecede pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 503
favori
like
share