Aşçılık Bölümü - Aşçılık Bölümü Hakkında

Lokantalarda, konaklama yerlerinin toplu yemek yenen özel veya resmi kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilirler.

Programın Amacı:
Aşçılık programının amacı toplu yemek yenilen yerlerde yiyecek hazırlama ve mutfak yönetim alanında çalışacak elemanları yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:
Aşçılık programında besin bilimi, gıda bilimi, yiyecek hazırlama ve standart geliştirme, besin hijyeni, dünya mutfaklarından örnekler, mutfak yönetimi ve denetimi gibi dersler okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır.

Gereken Nitelikler: Aşçılık programında okumak isteyenlerin tad ve koku duyumları gelişmiş, düzenli çalışma alışkanlığına sahip, dikkatli ve titiz kimseler olmaları gerekir. Yaratıcılık meslekte başarıyı artırıcı bir özelliktir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler:
Aşçılık programını bitirenlere "Aşçılık Meslek Elemanı" ünvanı verilir. Aşçılar çalıştıkları kurumun mutfağından yemek listesini hazırlama, gereken malzemenin alınmasını, alet araç ve gereçlerin bakımını ve yiyeceklerin belli bir plana göre yapımı için diğer çalışanları görevlendirme gibi işleri yürütür. Hazırlanan yiyeceklerin kalitesini denetler ve zevke uygun şekilde sunulması için gerekenleri yapar.

Çalışma Alanları:
Aşçılar lokantalarda, konaklama yerlerinin, toplu yemek yenen özel veya resmi kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilirler. İyi yetişmiş yaratıcı aşçılar kolaylıkla yüksek ücretli iş bulabilmektedirler.


AŞÇILIK Bölümü Olan Üniversiteler ve İlgili Fakülteleri

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ -- GAZİANTEP MESLEK YÜKSEKOKULU
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ -- ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ -- AFYON MESLEK YÜKSEKOKULU
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ -- MENGEN MESLEK YÜKSEKOKULU

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 8007
favori
like
share
xlee16 Tarih: 29.06.2010 16:47
ben düz lise mezunuyum gastronami okumam için meslek lisesi mezunumu omama grekiyor yada gastronomi okumam için neler gerekli ?