İster patatesli, ister mantarlı. İsteyene tel kadayıf böreği, isteyene yalancı su böreği. Birbirinden lezzetli, çeşit çeşit börek tarifleri.



LAHMACUN BÖREĞİ

Malzemeler:

3 adet yufka,
500 gr kıyma,
3 adet domates,
2 adet kuru soğan,
5 adet sivri biber,
1 adet patates,
Karabiber,
1 yemek kaşığı tuzot,
1 adet yumurta,
125 gr margarin,
1 kahve fincanı su,
2 yemek kaşığı susam.

Yapılışı:

Domatesi küp şeklinde doğrayın. Soğanı, patatesleri rendeleyin. Sivri biberi ince kıyın. Karabiber, tuz ekleyip kıyma ile birlikte yoğurun. Yufkaları ikiye bölün. Erimiş margarini ve suyu karıştırıp yufkalara sürün. Uç kısmına harçtan yeteri kadar koyup rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıçak servis yapın.




PATATESLİ BÖREK

Malzemeler:

3 adet yufka,
6 adet patates,
250 gr. kaşar peyniri,
1 çay bardağı süt,
Tuz, kırmızı pul biber,
2 adet yumurta,
2 su bardağı kızartmak için sıvıyağ.

Yapılışı:

Patatesi haşlayıp püre haline getirin. Süt, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve kırmızıpul biber ekleyip karıştırın. Yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Sarıları püreye katın. Yumurta beyazlarını çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Düz kısmına püre koyun. Yuvarlak kenarlarına yumurta beyazı sürün. Rulo hilane getirin. 5 cm. eninde kesin. Kızdırılmış yağda kızartın.




TEL KADAYIF BÖREĞİ

Malzemeler:

300 gr. tel kadayıf,
250 gr. pastırma,
150 gr. dil peyniri,
150 gr. taze kaşar peyniri,
125 gr. margarin,
3 adet yumurta,
3 su bardağı süt,
1 çay kaşığı tuz.

Yapılışı:

Yağlanmış bir fırın kabına kadayıfın yarısını döşeyin. Üzerine pastırma ve dil peynirini dizin. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Kadayıfın diğer yarısını üzerine döşeyin. Süt ve yumurtayı çırpın. Erimiş yağı ilave edin. Kadayıfın üzerine gezdirip biraz dinlendirdikten sonra 180°C fırında pişirin. Sıcak servis yapın.




YALANCI SU BÖREĞİ

Malzemeler:

3 adet yufka,
3 adet yumurta,
200 gr margarin,
1 demet maydanoz,
250 gr beyaz peynir,

Yapılışı:

Yağı eritin. Yumurtalarla iyice çırpın. Yufkayı serin, üzerine iyice harç sürün. 4 eşit parçaya bölün. Maydanozu ince kıyıp, peyniri ezerek karıştırın. Bu iç malzemesinden 1 yemek kaşığı kadar uç kısma koyup rulo yapın. Tepsiye dizin. Bütün yufkaları bitirdikten sonra yufkaların üzerini örtünceye kadar soğuk su koyun. 20 dakika bekletin. Kuru bezin üzerine çıkarın. Yumurta sarısı sürüp fırında kızartın.




ÇİÇEK BÖREĞİ

Malzemeler:

3 adet yufka,
150 gr. beyaz peynir,
1/2 demet maydanoz,
1 adet yumurta,
1.5 su bardağı sıvı yağ.

Yapılışı:

Beyaz peyniri ezin. İçine kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın Yumurtayı kırıp, peynire katın. Börek harcını hazırlayın. Yufkaları tek kat serin. Bir su bardağı ağzı veya tırtıklı bisküvi kalıbı ile parçalar kesin. Üç yufkaya da bu işlemi uygulayın. Kestiğiniz yufkaların her katına 1/2 çay kaşığı harç koyup beş hamur parçasını tamamlayın. En üstteki yufkaya, harç koymadan parmağınızla ortasına bastırın. Yufkalar bitinceye kadar bu işlemi sürdürün. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Hazırladığınız börekleri çevirerek, pembeleşinceye kadar kızartın. Sıcak servis yapın.




TAVUKLU ZARF BÖREĞİ

Malzemeler:

3 adet yufka,
3 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bar. tavuk suyu.
İç Malzemeleri:
1 adet tavuk göğsü,
100 gr. ceviz içi,
Tuz, karabiber,
1 çay kaş. çörek otu.

Yapılışı:

Bir kapta 3 yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha yayın. Yumurtalı karışımla ıslatın. İkinci yufkayı serin. Yumurtalı karışımla ıslatın. Üçüncü yufkayı da serin ve üzerine yine yumurtalı karışım sürün. Yufkanın kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin. İç için tavuğu haşlayın. Etleri küçük parçalara bölün. Kıyılmış ceviz, tuz ve karabiberle harmanlayın. Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın. Karşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli verin. Tepsiye yerleştirerek keskin bir bıçakla kat yerlerinden üçgen parçalara bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Isıtılmış 170°C fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.



ÇİN BÖREĞİ

Malzemeler:

1 paket mısır cipsi
4 adet taze soğan
1 Adet kabak
1 adet Havuç
100 gr taze fasulye
200 gr kırmızı lahana
2 Yufka
3 yemek kaş. soya sosu
2 yemek kaş. soya yağı
1 adet yumurta

Yapılışı:

Kırmızı lahanayı, kibrit çöpü şeklinde doğranmış kabak ve havucu, uzun doğranmış taze soğanı ve küçük doğranmış taze fasulyeyi soya yağında kavurun. Soya sosu ve tuzotla tatlandırın. Yufkaları 4e bölün. Şişman sigara börekleri sarın. 1 yumurta beyazını suyla çırpın. Sigara böreklerini yumurta beyazına bulayın. Bir kabın içinde mısır cipsini ufalayın. Börekleri cipse bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.




MENEMEN BÖREĞİ

Malzemeler:

3 adet yufka,
6 adet domates,
8 adet sivri biber,
3 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ,
3 yemek kaşığı tereyağı,
1 su bardağı galeta tozu,
1 çay kaşığı kekik,
1 çay bardağı su,
Tuz.

Yapılışı:

Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri ince kıyın. Tereyağını tavada kızdırın. Biberleri kavurun. Domatesi ekleyin. Yumuşayınca yumurtaları kırıp karıştırın. Kekik ve tuz ekleyin. Yufkayı tezgaha yayın. Sıvıyağı ve suyu karıştırıp sürün. İkiye katlayıp üzerini de yağlayın. Uzun şeritler kesip, uç kısmına yumurtalı harçtan koyun. Muska şeklinde sarın. Galeta tozuna bulayıp, yağlanmış tepsiye dizip, 180°C ısıtılmış fırında pişirin.



BEŞAMEL SOSLU BÖREK

Malzemeler:

3 adet yufka,
1 adet tavuk göğsü,
1 adet yumurta.
Beşamel sos için:
1 su bardağı tavuk suyu,
1 su bardağı süt,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı tuzot,
1 çay kaş.kırmızı pul biber,
1 kase galeta tozu.

Yapılışı:

Tavuğu haşlayıp küçük parçalar halinde didikleyin. Sos için tereyağ ve unu hafif pembe kavurun. Süt ve tavuk suyunu ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Ateşten alıp ılınınca yumurtayı kırıp iyice karıştırın. Tavuk etleri, pul biberi ve tuzotu ekleyin. Yufkaları 4 parçaya bölerek üzerine beşamel soslu tavuktan sürün. Galeta tozuna bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.



PATATESLİ DİLİM BÖREK

Malzemeler:

3 adet yufka
3 adet iri patates
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuzot
1 çay bardağı kırmızı pul biber
1 çay bardağı rende kaşar peynir

Yapılışı:

Patatesi haşlayıp rendeleyin. Erimiş tereyağı, yumurta ve sütü patatesle iyice karıştırın. Tuzot ve peynirin yarısını patateslere katın. Yufkayı tezgaha serin. Üzerine patatesli harçtan yayın. Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın. Rulo şeklinde sıkıca kıvırın. Dolapta yarım saat dinlendirin. Dolaptan çıkarıp 2 parmak eninde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Kırmızı pul biber ekin. 180 °C ısıtılmış fırında pembe renkte pişirin.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 1342
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 21:33
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 00:08
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 28.12.2005 00:59
Harika tarifleriniz için teşekkür ederim.Ellerinize emeklerinize sağlık

MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 13:46
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 13.12.2005 21:00
tarif için teşekkürler eline saglık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:47
Tarif icin
Ellerine saglik!
keto_41 Tarih: 12.10.2005 06:10
TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 06:23
Numberone Tarih: 30.09.2005 15:33
eLLerinE saqLık ..