Battlefield 2

Son güncelleme: 27.05.2009 13:26
  • Silahlı kuşanmanın vakti asıl şimdi başlıyor.


    Etrafta çok fazla FPS var ve bunların bir çoğu savaş konulu. Fakat bunların çok azı savaş simülasyonu ve işin kötüsü bu simülasyonların çok azı 'simülasyon' ismine yakışır yapımlar. Mesela Operation Flashpoint'i ele alalım, ilk çıktığında belki de farklı bir tür olduğu için çok fazla sattı ve bir çok kişide çok beğendi oyunu. Fakat işin aslı öyle değildi. Oyun teknik detaylar arasında sıkışmıştı. Çok büyük haritalar da birbirinden kopuk takımlar halinde savaşmaya çalışıyorduk bu bunun üzerine bir de iğrenç yeşil tonunda grafiklerde eklenince oyunu oynamak için pek bir sebebimiz kalmıyordu. Grafiklerin o zamanlar da daha iyi olabileceğini iddia ediyorum çünkü oyun çıkmadan çok kısa bir süre önce No One Lives Forever çıkmıştı ve grafikleride oldukça güzeldi. Neyse iyi kötü bir başlangıç yapılmıştı savaş simülasyonlarına. Ardından çıkan Battlefield 1942 adeta bir çıta haline geldi savaş simülasyonları için. Çünkü gerek grafik gerek teknik detaylar olsun o kadar iyi işlenmişti ki oyunun başına oturdunuz mu uzun süre kalkamıyordunuz. Oyunun multiplayer bölümü de çok iyi olunca günümüzde bile hala zevkle oynanan bir oyun haline geldi.

    BAŞKA BİR ZAMANDA

    Evet yeni oyunda artık savaşacağımız dönem değişecek. Yani 21. yüzyılın bütün katliam araçlarını kullanabileceğiz. Tabi bizim gibi düşmanlarımızda bütün bu nimetlerden yararlanabilecek. Kısacası artık savaşlarımız daha fazla taktiğe dayalı olacak. Bu oyunu zorlaştıracağı gibi. Daha da zevkli bir hale getirecek. Yapımcılar stratejinin ne kadar önemli olduğunu anlatmak istercesine. Her oyunda bir kişiyi sadece orduyu yönetme görevinin verileceğini söylüyorlar. Böylece sadece kabiliyetimiz ile değil sırf beynimizi kullanıp da oynayabileceğimiz anlamına geliyor (Tabi savaşmakta ayrı bir akıl ister ama neyse).

    DAHA TEKLONOJİK SAVAŞLAR

    Oyunda bu kadar stratejiyi elbette evdeki çanak çömlekle kurmayacağız. Yeni oyunda değişen sadece silahlar değil. Ulaşım da ve genelde toplu katliam da kullandığımız araçlar da günümüze uyarlanmış. Bunlar arasında özel lazerli bombalar, daha ufak jetler ve benim en çok merak ettiğim hovercraftlar. Evet oyuna hovercraftlar eklenmiş bu da savaşın kaderinin çok rahat değiştirilebileceği anlamına geliyor.

    Silahlı kuşanmanın vakti asıl şimdi başlıyor.


    AMA HEP AYNI YERLER

    Savaşacağınız yerler yeni oyunda çok çeşitli. Yani bir gün çölde savaşırken ertesi gün yağmur ormanlarında sürünüyor olabilirsiniz. Tabi ki oyundaki stratejinizi sadece savaşacağınız haritalar belirlemeyecek seçtiğiniz ülkeler de stratejinizi değiştirmenize sebep olabilir. Oyunda bulunan taraflar; Çin, Orta Batı Koalisyonu ve tabi ki U.S. Seçtiğiniz takıma göre ve haritaya göre farklı stratejiler kullanmanız gerekecek. Stratejinize yararlı olacak bir diğer eklenti de oyuna eklenen yeni asker türü olan özel tim. Fakat bunun tam olarak ne yaptığı konusunda bir bilgim yok yani herhalde onların kullanacağı araçlar değişik olmak zorunda.

    VE AYNI İNSANLAR

    Kuşkusuz bir oyunun oynanmasında en büyük etkenlerden biri grafikleridir. Bu oyunda da grafiklerin bayağı bir oyuncu toplayacak gibi. Çünkü oyunun grafik motoru tamamı ile yenilenmiş. Bunun ile birlikte dinamik ışıklandırma ve gerçek zamanlı patlamalar gibi özellikler kazanacağız. Kısacası grafikler oldukça doyurucu olacak. Oyunun multiplayer mod'u da ilk oyunun diğer özelliklerinden aşağı kalır yanı yok gibi. Mesela 100 kişiye kadar oyuncu desteği ve sürpriz modlar gelecekmiş. Oyunun çıkış tarihi hakkında bir bilgi yok. Fakat oyun çıktığında savaş simülasyonları için yeni çıtayı oluşturacağı kesin gibi. Ayrıca son olarak oyunun motoru aynı ilk oyunda ki gibi mod yapımına çok elverişli olacağı söyleniyor.
#27.05.2009 13:26 0 0 0