BC - X-Box

Son güncelleme: 27.05.2009 13:29
  • Black & White'ın yaratıcısı Peter Molyneux'ten harika bir oyun daha...


    Piyasaya çıkış tarihi: 2004'ün ikinci çeyreği
    İlk çağdaki insanların yaşam biçimlerini merak mı ediyorsunuz? O zaman Black & White'ın yaratıcısı Peter Molyneux'un muhteşem çalışması BC'yi büyük bir sabırsızlıkla bekleyin derim.(Niye ilk çağ insanlarını tanımak için illa bu oyunu beklemek zorunda mıyız? Discovery Channel izlesek, olmadı tarih kitabı açsak..?-CanG) Oyunda Peter Molyneux adının geçmesi belki de BC'nin dikkat çekmesindeki en büyük neden ama oyun hakkındaki bilgileri duyunca eminim bir çoğunuz heyecanlanacaksınız.
    BC; aksiyon-simülasyon karışımı bir oyun olacak ve karakterimizi Third-Person görüş açısından yönlendireceğiz. Kabile reisi (tabi ki erkek) olarak kabilemizin beslenme, korunma ve avlanma gibi etkinliklerinden sorumluyuz. Fakat bu o kadar kolay olmayacak. Düşünün kocaman bir dünya; nehirler, göller, dağlar, geniş bozkırlar, denizler ve mağaraların içine kadar uzanan bu dünyanın her tarafını gezebileceğiz. Üstelik göllerde yüzme imkanımız bile var. Yine de öyle başı boş olarak gezineceğimizi sanmayın. Etrafımızda bizi mideye indirmeyi bekleyen T-rexler, raptorlar ve dev timsahlar var. Ayrıca yarı insan olan maymun adamlarda potansiyel tehdit oluşturuyorlar. Otobur dinozorlar size zarar vermeyecek ama yine de siz fazla yaklaşmayın, dinozor bu ne yapacağı belli olmaz. Eğer bütün tehditlerden uzak durmak istiyorsanız mağaralara sığınabilirsiniz; çünkü mağaralarda her hangi bir düşman bulunmuyor. Ayrıca şunu da söyleyeyim dinozorlar kendi aralarında savaşabilecekler. Yani oyunu oynarken gerçekten yaşayan bir dünyada geziyormuş hissini tadabileceğiz. Fakat kabile üyeleri kendi aralarında savaşmayacaklar. Bence en doğrusu da bu çünkü hem düşmanlara karşı savaşıp, hem de iç karışıklıklarla uğraşmak bir hayli zor ve sinir bozucu olurdu.
    Dünyayı yeniden keşfedelim'
    Oyundaki amaçlarımızdan birinin avlanma olduğunu söylemiştim. Avlanmak için tabi ki bazı silahlara ihtiyacımız olacak. Bu silahlar ok, taş balta ve mızrak gibi ilkel silahlar. Bu silahlar ile isterseniz dodo(Hatırladım bunu! Taş Devri çizgi filminde vardı; dodo yumurtası falan, birde brontosourus pirzola/burger gibi bir şey vardı ama ne alakası var şimdi bunların?-CanG) adı verilen kuşları (bir çeşit tavuk) isterseniz de bazı dinozorları avlayabilirsiniz. Okları genellikle dodo adı verilen kuşları avlamakta kullanacağız. Balta ve mızrak ile ise dinozorlara kafa tutabileceğiz. Yine de bu silahlar dev T-rexlerde işe yarar mı bilemem ama grup halinde saldırarak sanırım hepsinin işini bitirebiliriz. Tabi ilk çağda yaşıyor olmamız her zaman saldırgan olmamız anlamına gelmeyecek. Örneğin bir tepedeki kayayı dinozor sürüsünün üzerine itebilir, böylece toplu katliam yapabilirsiniz. (Bu durumda ne oluyoruz merak ettim?-CanG)
    Gelelim grafiklere; BC'nin Xbox'ın bütün özelliklerini kullanacağı konusunda hiç şüpheniz olmasın; çünkü BC uzun zamandır üzerinde çalışılan bir oyun olduğundan yapımcılar grafikler üzerinde fazlasıyla durma şansı bulmuşlar. Oyunda en küçük ayrıntı bile gözden kaçmamış. Yerdeki küçük bitkiler bile son derece ayrıntılı ve net görünüyor. Özellikle su efektini görünce çok etkilendiğimi söylemeliyim. Grafikler üzerinde o kadar durulmuş ki mağara içlerine kadar her şey son derece ayrıntılı görünüyor. İnsan modellemelerine de dikkat etmek gerek, hepsi bir birinden farklı ve değişik özellikleri mevcut. Yani saçlarından tutun da tırnaklarına kadar karakterlerin özelliklerine dikkat edildiği çok açık görünüyor. Grafikler hakkında daha fazla söze gerek olduğunu sanmıyorum, Xbox'ın gücünü kanıtlayan oyunlardan biri olacağı kesin.
    BC şu an için harika görünüyor. Eminim bu oyun Peter Molyneux gibi dahi bir oyun yapımcısının ellerinde çok daha mükemmel olacaktır. Şimdiye kadar bu konuyu böyle anlatan hiçbir oyun yapılmadı. Sadece Xbox'a özel olarak hazırlanan BC, her Xbox sahibinin beklemesi gereken bir oyun.
#27.05.2009 13:29 0 0 0