Beyond Divinity

Son güncelleme: 27.05.2009 13:30
  • Çıkmasına az bir süre kala, bakalım bizi neler bekliyormuş?


    Bir RPG daha...

    Kuşkusuz oyun türlerinde öğrenilmesi en zor olanlardan biri RPG (role-playing game)'dir fakat Divine Divinity ile bu biraz daha kolay bir hal almıştı. Şimdi bu oyunun devamı geliyor hem de çok kısa bir süre sonra. Yeni oyunumuz olan Beyond Divinity'de gene ilk oyundaki kahramanımız olan Jack'i kullanacağız fakat biraz değişmiş bir halde eskiden destansı bir kahraman olan Jack bu oyunda karşımıza ölü bir şövalye olarak dönüyor.

    Hakkında bilinen her şeyi değiştirmeye çalışıyor

    Oyun bir zindan da başlayacakmış. Buradan kısa bir süre sonra kurtulacak ve oyunun geriye kalan kısmını geçireceğimiz haritaya ayak basacağız. Haritadan biraz bahsetmek gerekirse; büyük bir bölümünü mantar odalar oluşturacakmış, ayrıca bir çok gizli yerler olacakmış. Bunun yanında oyunda ilk oyunda olan karakterler de olacak bunlara ek olarak yeni ve daha gelişmiş özellikteki karakterlerde olacak. Bu sizin işinizi zorlaştırmakla birlikte oyunda aldığınız tadın biraz daha artmasına sebep olacak. Kendinizi geliştirdiğiniz sürece çeşitli özellikler kazanacaksınız. Bunları köylerde size belli bir karşılık sonucunda öğretebilecek eğiticiler (Trainer)'den veya savaşlar sonucunda kazanabilirsiniz. Ayrıca yediğiniz yemekler de size istediğiniz gibi yönlendirebileceğiniz özellikler kazandıracak.

    Oyunda 300'e yakın değiştirilebilen kombinasyon olacağı söyleniyor. Bunların birikmesi sonucu karakterinize evvelden yapamadıkları bazı şeyleri yapabilmelerini sağlayacak özellikler kazandırarak belirli bir seviyeye gelinecek. Bu seviyeler 5 tane. İlk seviyeyi kazandığınızda çok büyük bir alan olmasa bile, ilk halinize göre daha uzun mesafelere seyahatler yapabileceksiniz. İkinci seviyeyi kazandığınızda ise taktiksel savaşta (tactical combat) master'lık seviyesini kazanacaksınız; bunun sonucunda da savaşları durdurup, bir sonraki hareketinizi planlayabileceksiniz. Üçüncü seviyede gizlilik özelliğiniz gelişiyor; bunun sonucunda göremediğiniz yerleri görebiliyor veya eskiden ses çıkartarak öldürdüğünüz kişileri şimdi arkadan yaklaşıp sessizce öldürebiliyorsunuz. Bu özellikle savaşıp elde edebileceğiniz şeyleri savaşmadan da elde edebilir hale geliyorsunuz. Dördüncü seviyede bulmacaları çözme özelliğiniz gelişiyor. Beşinci ve son seviyede, ilk seviye ile açılan uzak yerlere seyahat tüm haritaya yayılıyor, skilerinizin hepsi en yüksek seviyeye ulaşıyor. Bunun sonucunda en pahalı aletleri bile kullanabilecek hale geliyorsunuz.

    Oyunda 3 zorluk seviyesinden oluşuyor. Action, Tactical ve Hardcore. Kullanabileceğiniz bir çok silah veya alet olacak fakat bunlar hakkında şu an için tam sayısı belli değil. Oyunda çok iyi bir ilerleme sistemi geliştirilmiş. Bunun yanı sıra fizik motorundaki eksiklikler giderilerek daha iyi bir hale getirilmiş. Grafikler ise şu an için gayet doyurucu gibi gözüküyor. Seslerde de fazla bir değişiklik olmayacağı söyleniyor.

    Başaracak gibi

    Beyond Divinty'nin Nisan'ın 27'sinde çıkacağı söyleniyor, yapımının bittiğini bildiğimiz için bu tarihte çıkmaması için pek bir sebep yok. Oyunun şu an için oynanabilir bir demo'su var, eğer 10 gün daha bekleyemem diyorsanız zaman geçirmek için demo'yu oynayabilirsiniz.
#27.05.2009 13:30 0 0 0