Hollanda Uyum Sınavı Sorular ve Cevaplar

Son güncelleme: 25.10.2022 17:15
  • Hollanda Uyum Yasası Sınav Soruları - Hollandaya Uyum Yasası Soruları
    Sorular Listesi

    1. Temel Yerleşim Bilgi Sınavı (Uyum Sınavı) Nedir ... ?
    2. Sınav hakkında... ?
    3. Sınav için başvuru ve kayıt... ?
    4. Sınava girme prosedürü ve sınav konuları ... ?
    5. Sınavın süresi Ve Sınavda Başarı ... ?
    6. Sınava hazırlık ... ?

    Yerleşim Temel Bilgi Sınavı (Uyum Sınavı) ... ?

    15 Mart 2006 tarihinden itibaren belli bir süre için geçici oturum izni alarak Hollanda'ya yerleşmek isteyen bazı ülke vatandaşları için yurtdışında temel yerleşim bilgi sınavına girme zorunluluğu getirilmiştir. Bu zorunluluk Hollanda'da yaşayan biri ile aile oluşturmak veya halen Hollanda'da yaşayan ailesiyle yeniden bir araya gelmek isteyen aile üyeleri için geçerlidir. Ayrıca Hollanda'da görev yapacak din görevlilerinin de söz konusu sınava girmeleri gerekmektedir.

    Belli bir süre için Hollanda'da yaşamak isteyen kişiler Hollanda'ya gitmeden önce kendi ülkelerinde bu sınava hazırlanmak ve sınavda başarılı olmak zorundadır. Bu kişiler Hollandaca dili ve Hollanda toplumu hakkında temel bilgileri edinecektir. Edinilen bu bilgiler sınava girecek kişinin sürekli ikame ettiği ülkede bulunan Hollanda temsilciliğinde yapılacak sınavla test edilecektir. Temel Yerleşim Bilgi Sınavı Geçici Oturum İzni (MVV) almadan önce tamamlanması gereken aşamalardan biridir. Sadece Geçici Oturum İzni (MVV) elde etmiş kişiler Oturum İzni için başvuruda bulunabilir.

    Yurtdışında yapılan Uyum Sınavı Hollandaca Dili ve Hollanda toplumu hakkında bilgi edinmenin ilk adımıdır. Sınavda başarılı olanlar Hollanda'ya vardıklarında daha fazla uyum için gerekli çabayı göstermek zorundadır.

    Bu bölümde yurtdışında yapılan Temel Yerleşim Bilgi Sınavı ve sınavdan sonraki prosedürler hakkında size temel bilgileri sunmayı amaçlıyoruz.
    Yukarı Çık
    Sınav Hakkında ... ?

    Temel Yerleşim Bilgi Sınavı sınava girecek kişinin Hollanda'ya gitmeden önce ikamet ettiği ülkede bulunan Hollanda temsilciliğinde girmek zorunda olduğu bir sınavdır. Sınavda başarılı olduğunu belgeleyen sertifika, Geçici Oturum İzni (MVV) almadan önce alınması gerekli belgelerden biridir. Sadece Geçici Oturum İzni'ne (MVV) sahip kişiler Oturum İzni için başvuruda bulunabilecektir. Oturum İzni Hollanda'da 3 aydan fazla kalmak isteyenler için zorunludur. Sınav Hollandaca dilinde sesli olarak yapılır. Bu şekilde sınava giren kişinin hem Hollandaca dil becerileri hem de Hollanda toplumu hakkındaki bilgisi test edilir.

    Belli bir süre için Hollanda'da ikamet etmek isteyen 16 ve 65 yaş arasındaki herkes geçici oturum izni için başvurmak ve halen ikamet ettiği ülkede yapılan Temel Yerleşim Bilgi Sınavına girerek sınavda başarılı olmak zorundadır. Bu zorunluluk Hollanda'da yaşayan biri ile yeni bir aile oluşturmak veya Hollanda'da yaşayan ailesi ile yeniden bir araya gelmek isteyen kişiler için de geçerlidir. Görev amaçlı olarak Hollanda'ya gidecek din görevlileri de bu sınava girmek zorundadır.
    Yukarı Çık
    Sınav İçin Başvuru ve Kayıt ... ?

    Kayıt Formu IND'nin resmi web sitesindeki kayıt formu doldurularak yapılabilir. Kayıt işlemi tamamlanır tamamlanmaz aday ödeme tanıtım numarası alır. Daha sonra bildirilen hesaba daha önce alınan ödeme referans numarası belirtilerek 350 Euro sınav harcı yatırılır. Ödeme işlemi gerçekleşir gerçekleşmez sınava girmek için Hollanda Konsolosluğu veya Büyükelçiliği'nde sınav için randevu alınabilir. Bunun için adayın ikamet etmekte olduğu ülkede bulunan temsilciliğe başvurması gereklidir.

    Kursumuza kayıt yaptıran herkese yukarıdaki süreçlerde rehberlik hizmeti sunuyoruz ve işlemlerin eksiksiz yerine getirilmesini sağlayarak zaman kaybına engel oluyoruz.
    Yukarı Çık
    Sınava Girme Prosedürü ve Sınav Konuları ... ?

    Sınava Girme Prosedürü

    Aday sınav için belirtilen tarih ve yerde hazır bulunur. Aday öncelikle geçerli bir pasaport ile kimliğini doğrular. Pasaport fotokopisi de kimliğin doğrulanması için yeterlidir. Adayın kişisel bilgileri not edilir, fotoğrafı çekilir ve parmak izi alınır. Ardın konsolosluk görevlisi tarafından adaya sınav süresince neler yapması gerektiği konusunda bilgi verilir. Sınav doğrudan bilgisayara bağlı bir telefon aracılığı ile yapılır. Sınav başlamadan önce adaya Hollandaca olarak kendisinden yapılması istenen şeyler tekrar hatırlatılır. Aday mikrofondan sesi duyar ve sorular bilgisayar aracılığı ile sorulur. Kulaklık eklenmiş mikrofon aracılığı ile aday cevaplarını sesli olarak iletir.

    Sınavda İşlenen Konuları

    Sınav iki bölümden oluşur: Birinci bölümde Hollanda toplumu hakkındaki bilgi test edilir. Resimli kitapçığa dayalı birkaç soru adaya telefon aracılığı ile sorulur. Sorular aşağıdaki konulardan oluşur:

    1.Hollanda: Hollanda'da yaşam, coğrafya ve ulaşım.
    2.Tarih
    3.Anayasa, demokrasi ve yasalar
    4.Hollandaca ve Hollandaca öğrenmenin önemi
    5.Çocuk bakımı ve eğitim
    6.Sağlık Bakımı
    7.Çalışma ve Gelir

    İkinci bölümde Hollandaca dil bilgisi test edilir ve dört bölümden oluşur:

    --cümle tekrarı,
    --kısa sorunların cevaplandırılması,
    --karşıt sözcükler,
    --hikayelerin yeniden anlatılması.

    Sınavın Süresi ve Sınavda Başarı ... ?

    "Hollanda Toplumu Hakkında Bilgi" (Birinci Bölüm), yaklaşık 15 dakika sürüyor. Beş dakika ara verilir ve Hollandaca Dil Bilgisinin test edildiği ikinci bölüme geçilir. Bu bölümde de adaya 15 dakika süre tanınır.

    Sınavda Başarılı Olmak İçin Gerekli Kriterler Nelerdir?

    Sınavın her iki bölümünden de geçer notu alan aday Temel Yerleşim Bilgi Sınavında başarılı olmuş sayılır. Sınavın bir bölümünde başarısız olan adayın sınavın tamamı için yeniden sınava girmesi gerekir. Sınavdan geçer not alan adayın sertifikası bir yıl için geçerli sayılır. Buna göre sınavda başarılı olan adayların MVV için bir yıl içinde başvuruda bulunması gerekir.

    Sınavda Başarılı Olamazsam Ne Yapmam Gerekir?

    Sınavda başarısız olan aday tekrar sınava girebilir. Sınavda başarısız olduğunuz takdirde bunun nedenini tespit ediyor ve çok kısa bir süre içerisinde tekrar sınava girmenizi sağlıyoruz. Ancak programımızı takip eden adaylar tam başarı sağlamış ve şimdiye kadar sınavda başarısız olan bir aday olmamıştır.

    Yeniden Sınava Girdiğim Takdirde tekrar ücret ödeyecek miyim?

    Evet. Sınava tekrar girmek isteyen aday yukarıda bahsedildiği şekilde 350 Euro'yu belirtilen hesaba yatıracak ve bundan sonra sınav için randevusunu alacaktır.

    Sınava En İyi Şekilde Hazırlanmak İçin ... ?

    Sınava hazırlanmak için adayın Hollanda toplumu ve Hollandaca diline aşina olması gerekir. Bu konuda yetersiz olan adaylara ortalama 4 hafta süren başarı durumuna göre 2 veya 3 hafta da tamamlanabilen özel programımıza kayıt yaptırmalarını tavsiye ederiz.
#27.05.2009 15:40 1 0 0
  • slm ben birşey sormak istiyorum ben şu an türkiyede yaşıyorum şubatta hollandaya gitmeyi düşünüyorum ben gitmeden önce bu uyum sınavına girebilirmiyim eger kazanırsam onuda yanımda götürmek istiyorum cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim:)
#10.10.2009 16:46 0 0 0
  • hollandaca sınavında çıkan sorular ve cevaplar
#28.12.2009 12:17 0 0 0
  • Hollanda'ya - Oturma İzni - MVV Vizesi

    MVV Vize Alma Gerekliliği

    15 Mart 2006 tarihinden itibaren, ülkeye giriş yapabilmek için geçici olarak Hollandada oturma izni arayan yabancıların hemen hemen hepsi MVV vizesine başvurmadan önce uyum testine girmeleri gerekecektir.
#05.01.2022 18:08 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#25.10.2022 17:15 0 0 0