Ispanaklı ve rokforlu kiş - Tatlı Tariflari - Hamur İşleri Ve Tatlılar



Malzemeler:

Kiş hamuru için
# 250 gr un
# 150 gr tereyağı
# 50 ml soğuk su
# 1 tutam tuz
# 3 yumurta sarısı
# 1 su bardağı kuru bakliyat

İç malzeme için
# 500 gr ıspanak
# 1 soğan
# Yarım çay bardağı zeytinyağı
# 50 gr rokfor peyniri
# 1 yumurta
# 100 ml krema
# Karabiber, tuz

Hazırlanışı:
*Un ve tereyağını parmak uçlarınızla birbirine yedirin.
Soğuk su, tuz ve yumurta sarılarını ilave ederek hamuru yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirin.

*Kiş kalıbını yağlayıp unladıktan sonra kenarlarını yüksek bırakacak şekilde hamuru içine yayın.
Derin dondurucuda 20 dakika bekletin.

*Dondurucudan çıkardıktan sonra tabanına çatalla delikler açın.
Üzerine yağlı kağıt serip, kabarmaması için bir bardak kuru bakliyat serpiştirin.

*Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin.
Kuru bakliyatları içinden alıp, alt kısmının kızarması için 5 dakika daha fırınlayın.

*Ispanakları yıkayıp ayıklayın.
Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın.
Ispanaklarla soğanı zeytinyağında kavurun.

*Peynir, yumurta, krema ve baharatları kavrulmuş ıspanakla harmanlayıp kiş hamurunun içine yayın.
15 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 248
favori
like
share