beykoz paçası tarifi - beykoz paçası yapilisi

10 adet paça
2 adet limon
5 diş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı
1 adet francala
5 kaşık margarin
2 kaşık tereyağı
3 kaşık un
6 adet yumurta
tuz

Yapılışı

Paçalar usulüne uygun ayıklanıp, tütsülenir. Kıl kaseleri çıkarıldıktan sonra, bol suda haşlanır. Francala ortadan ikiye, o da ince uzun dilimlere, uzun dilimlere de ortadan ikiye ayrılır.

Bu dilimler margarinle bir tavada iyice kızarana kadar kavrulur. Bir tepsiye oturtulur ve üzerine yağı ayrılmış bol paça suyu dökülür. Hafif ateşte şişene kadar pişirilir. Bir tepsiye yerleştirilen her dilimin üzerine bir parça oturtarak ısıtmaya devam edilir.

Başka bir tencereye 2 kaşık tereyağ konur, erirken, içine yumurtalar kırılır. Tuz, iki limonun suyu, un, sarımsak, zeytinyağı ilave edilir. Karıştıra karıştıra içine 3 bardak yağı alınmış paça suyu katılır. Koyulaşmaya yüz tutunca, ateşten indirilir. Ekmekli paçanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 569
favori
like
share
Mekan14 Tarih: 03.10.2010 13:52
çok güzel görünüyo umarım tadıda o kadar güzeldir...
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 17:53
Güzel bayan;yaptığınız bu harika tariften ve paylaşımınızdan dolayı sizi kutluyorum....