Lahana, mide ve bağırsak dostu
Sebze olarak her evde sevilerek kullanılan beyaz lahananın çok önemli iyileştirici özellikleri, eski çağlarda da bilinirdi. Ama faydaları, ancak 1950 sonrasında bilimsel araştırmalarla kanıtlanabildi.
Kullanım alanları ve biçimleri: Lahananın mide ve oniki parmak bağırsağı ülseri tedavisinde çok etkili olduğu, bilimsel deneylerle kanıtlanmıştır. Bu tedavi, 4-5 hafta boyunca lahana özsuyu içilerek yapılır. Hasta kişi hafif diyet besini alır ve yemeklerden sonra olmak üzere, gün boyunca toplam 1 litre lahana özsuyu içer. Mide yanması ve mide ağrıları da bu tedavi sayesinde kısa sürede sona erer. Lahananın başlıca etken maddelerinden biri, laktik asittir. Bu, bağırsaklardaki yararlı bakterilere sağlıklı bir yaşam ortamı hazırlanmasında rol oynar. Genelde, çiğ lahananın salata biçiminde bolca tüketilmesi, büyük yarar sağlar.
Lahana Yemeqını Cok Severım Genelde TRABZON'lular Bılır Bu Yemeqı..Corbasıda Cok Guzeldır..$imdi Lahana Yemeqı Olsada Yesem Acıktım Yaw..Anneme Sölıyımde Yapsın Bari..
Eskiden kayinvalide yapiyodu simdik oda yok
napacaz simdik bilmemki lahana restorantlardada yokki gidip yesek
böyle giderse ufak bir bahce kiralayacam
yada türklerin bahcesindenmi araklasam yapanlar var aslinda
Lahananin faydalari coktur hele hele kara lahananin en vitaminli sebze oldugunu biliyorum karadenizinde bastacidir kara lahana .Bahceme ektim buyuyecek insallah yapinca sizede bi tabak yollarim