Malzemesi:
500 gr. kiraz
2 paket kedi dili bisküvi
2 paket krem şanti
3 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
1 tek kullanımlık nescafe yada sıcak çikolata
isteğe göre 1 paket rulokat

Tarifi:
Yapılışı: Öncelikle pastanın yapılacağı kalıbı belirleyin ben kelepçeli kalıp kullandım ama evinizde yoksa küçük daire şeklinde bir borcam kullanabilirsiniz. Kullanıcağınız kalıbın tabanını ve yanlarını folyo ile kaplayın. Kedi dili bisküvilerin boyunu kalıba göre keserek kısaltın nescafeyi süt ile karıştırın ve bisküvileri bu karışımla ıslatın. Kalıbın yanlarına yaslayarak sıkıca sizin. Kalan kedi dilleri parçalarının pastanın tabanını oluşturacak şelikde 1 sıra dizin. Soğuk süt, krem şanti ve labne peynirini bir kapta yoğun bir kıvam alana kadar çırpın. Tabana serdiğiniz bisküvilerin üzerini kaplyacak şekilde sürün. Bu şekilde 1'er sıra devam edin. En son katta rulokatları kırın ve bisküvilerin üzerine yayın, kremayı sürerek pastanın üzerini düzleştirin. Kirazları yıkayın ve saplarından ayırın. Dıştan içe doğru dizerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 465
favori
like
share