Ev Pizzası

Son güncelleme: 29.05.2009 22:52
  • Ev Pizzası tarifi - Ev Pizzası yapilisi
    noimage
    Pizza Hamuru
    30 gr maya (yaş)
    1 tatlı kaşığı şeker
    300 ml ılık su
    500 gr un
    50 ml. zeytinyağı
    tuz

    Harcı için
    Salam, sosis, yeşil biber, soğan, rende kaşar, domates salçası, vs

    Yapılışı
    un, maya, şeker, tuz, ılık su ve zeytinyağını unlu tezgahta iyice yoğurun. Hamuru, hacmi 2 katına çıkana kadar ılık bir yerde 30 dakika kadar bekletin. Hamuru merdane yardımı ile yağlamış tepsiye düzgünce yayın.

    Diğer tarafta domates salçasını suyla açıp içine çeşitli baharatlar koyarak zenginleştirin. Hamurun üzerine sürün. Üzerine kaşarın yarısını dökün sonra istediğiniz malzemeyi döşeyin, kalan kaşarı da üzerine yayıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırına sürün. 25-30 dakika pişirin.
#29.05.2009 22:52 0 0 0