Pizza Hamuru
30 gr maya (yaş)
1 tatlı kaşığı şeker
300 ml ılık su
500 gr un
50 ml. zeytinyağı
tuz
Harcı için
Salam, sosis, yeşil biber, soğan, rende kaşar, domates salçası, vs
Yapılışı
un, maya, şeker, tuz, ılık su ve zeytinyağını unlu tezgahta iyice yoğurun. Hamuru, hacmi 2 katına çıkana kadar ılık bir yerde 30 dakika kadar bekletin. Hamuru merdane yardımı ile yağlamış tepsiye düzgünce yayın.
Diğer tarafta domates salçasını suyla açıp içine çeşitli baharatlar koyarak zenginleştirin. Hamurun üzerine sürün. Üzerine kaşarın yarısını dökün sonra istediğiniz malzemeyi döşeyin, kalan kaşarı da üzerine yayıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırına sürün. 25-30 dakika pişirin.