Frontosa cichlid - Çiklet

Son güncelleme: 30.05.2009 02:11
  • Frontosa cichlid ( Çiklet ) - çiklet balıkları


    DOĞAL ORTAM: Afrika Tanganyika Gölü
    SICAKLIK: 24-26 oC
    pH: 8.0+
    YEMLEME: Carnivore
    MAX.BOY: 30-35 cm.
    MİNİMUM AKVARYUM: 400 Litre
    açıklamalar:


    noimage



    FRONTOSA Boulanger
    Genel olarak tilapia grubuna dahil edilirler. İlk cins ismi paratilapia frontosadır. Daha sonraki çalışmalarda çene yapılarının içe doğru ve yaygın olması ayrıca konikleşmiş diş yapısı ile normal tilapia gurubundan ayrılırlar. Yoğun mavi renkte son derece gösterişli olan bir türde Zaire frontosalardır. Oldukça derin biotoplarda yaşarlar. Bazıları 60 Metre derinliklerde buluna bilirler. Yavru alınımı diğer türlere göre daha zordur. Bu nedenle daha çok doğadan toplanırlar. Son yıllarda Avrupalı bir kaç üretici düzenli olarak yavru alınımı yapmaktadırlar. Zaire frontosaların gövdelerinde beş adet siyah bant bulunur. Yüzündeki koyu renkli bölge balık olgunlaştıkça mavileşir ve giderek bütün gövde parlak maviye dönüşür.

    FRONTOSA Cyphotilapia

    Sinonim: Tanganyika Bizonbaş Cichlid.

    Tanganyika gölü, Burindi kesinde yaşarlar genelde 6 siyah bantlı, Tanzanya (Kigoma) sahillerinde yaşayanlarda ise 7 bantı olanlar görünür. Erkeklerin kafaları olgunlaştıkları zaman balon gibi şişer. Yaklaşık 35 cm. kadar olurlar. Derin su Cichlid'leridir. 50-60 metre derinliklerde ölü balıkları veya diğer omurgasızları araştırırlar.

    Çok zor gelişin balıklardır. Karnını diğer Cichlid'lerde olduğu gibi tıka basa doyurmaz. Az bir yemle idare ederler. Doğada geceleri avlanan enteresan bir balıktır. Dış ülkelerde çok popüler olduklarından oldukça yüksek fiyatlara pazarlanırlar.

    Bu balıklar 2 - 2,5 yeldikleri zaman cinsel olgunluğa ulaşırlar. Erkekler doğada 2-4 metrelik bir kayalık bölgeye sahip kıkarlar. Ağızda kuluçka yaparak ürerler. Dişiler en fazla 30 kadar yumurtayı 1 ay kadar kuluçkada tutarlar.

    Bulunduğu akvaryumlar 400 litrenin altında olmamalıdır.



    noimage


    noimage
#30.05.2009 02:11 0 0 0