kayseri yöresi yemekleri -yöresel yemekler



Malzemeler

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket dr.oetker instant maya
Un ( yumuşak bir hamur olmalı)


İçi için; 500 gr kıyma, tuz, karabiber
Kızartmak için yarım kg sıvı yağ



Hazırlanışı

Hamur mazlemelerini karıştırıp mayayı unun uzerine döküp yumuşak kvamlı bir hamur yapın.Mayalama kabına alın.30 dk kadar mayalanmasını bekleyin.Bu arada kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun.Hamur iki katına çıkınca bezelere ayırın yakşalık bir cm kalınlığında açın.Açılan hamuru yaklaşık olarak 5x5 boyutlarında kesin.Her bir parçanın içine hazırladığımız kıymadan koyup bohça şeklinde kapatın.Bu işlemi bütün hamurlar bitene kadar tekrarlayın.Daha sonra kızgın yağda bu hamurları pişirin.Sos olarak domates ve biber salçası ve tereyağı kızdırıp kullanın yanına sarmısaklı yoğurt çok yakışıyor.
Afiyet olsun herkese!!

Etiketler:
Beğeniler: 3
Favoriler: 1
İzlenmeler: 450
favori
like
share
hhadise Tarih: 10.10.2009 06:56
paylaşım için teşekkür
1mavi Tarih: 30.05.2009 17:55
paylaşımınıza teşekkür ederim arkadaşım bu mükemmel bi yöresel kayseri yemeğidir.....
)
AYIŞIĞI Tarih: 30.05.2009 13:35
buda yapılırmı şimdi :78: