tart tarifi



Malzemeler:

1,5 su bardağı un

5 çorba kaşığı tere yağı

1 çay bardağı pudra şekeri

2 yemek kaşığı kakao

1 tutam tuz

üzeri için pişmaniye


Yapılışı:

Unu, oda sıcaklığındaki tereyağını ve diğer malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edilir. Bunun için 1-2 çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlanmış kalıpların içine yerleştirilir. Her birinin içine ağırlık yapması için fasulye,nohut gibi bakliyatlar konulur. Ve fırına verilip pişirilir. Soğuyan tartların ortalarına pişmaniye ve antep fıstığı konularak servis yapılır. Afiyetler olsun..

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 525
favori
like
share
1sidelya Tarih: 30.05.2009 12:52
Emeğinize sağlık arkadaşım...Deneyeceğim çünkü pişmaniyeyi çok severim...