Pişmaniyeli Tartlar

Son güncelleme: 30.05.2009 11:52
  • tart tarifi

    noimage

    Malzemeler:

    1,5 su bardağı un

    5 çorba kaşığı tere yağı

    1 çay bardağı pudra şekeri

    2 yemek kaşığı kakao

    1 tutam tuz

    üzeri için pişmaniye


    Yapılışı:

    Unu, oda sıcaklığındaki tereyağını ve diğer malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edilir. Bunun için 1-2 çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlanmış kalıpların içine yerleştirilir. Her birinin içine ağırlık yapması için fasulye,nohut gibi bakliyatlar konulur. Ve fırına verilip pişirilir. Soğuyan tartların ortalarına pişmaniye ve antep fıstığı konularak servis yapılır. Afiyetler olsun..
#30.05.2009 11:41 0 0 0
  • Emeğinize sağlık arkadaşım...Deneyeceğim çünkü pişmaniyeyi çok severim...:)
#30.05.2009 11:52 0 0 0