Malzemeler;

8 yemek kaşığı tereyağı
3/4 cup yerfıstığı ezmesi
1/2 cup şeker
1/2 cup kahverengi şeker
1 yumurta
1 çaykaşığı vanilya
1 cup un
1 çaykaşığı karbonat
1/3 çaykaşığı ile tuz

Yapılışı

- Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Fıstık ezmesini ekleyin ,karıştırın.
- Yumurtayı ekleyin iyice çırpıp karıştırın.
- Un,vanilya,tuz ve karbonatı bir kabın içine eleyin ve karıştırın.
- Sıvı karışımı ekleyip yoğurma aparatı ile karıştırın.Hamur biraz yumuşak ve sıvı gibi görünebilir ama bu normaldir.
- Hamuru buzdolabına kaldırın en az 30 dk bekletin.
- Fırınınızı 180 C ye ayarlayın.
- Hamurdan birer tatlı kaşığı kadar alıp yuvarlayın,yağlanmış fırın tepsisine sırayla ve aralarında 2 cm kadar boşluk kalacak şekilde yerleştirin.
- Bir çatal alıp her bir hamurun üzerine bir dik bir de yatay olarak bastırarak dekoratif bir görünüm verin.
- Fırının ısısını -turbo ise -150 C ye düşürün ve kurabiyelerinizi 15-19 dakika pişirin.
-Kurabiyelerinizi fırından çıkarın ve ılık olarak servis yapın.
- Başka bir seçenek ise ;Kurabiyelerinizi sıcakken pudra şekerine bulayıp sonra servis yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 460
favori
like
share
1sidelya Tarih: 30.05.2009 12:53
Emeğinize sağlık güzel görünüyorlar Uygun saklama koşullarında dayanıklı oluyor kurabiyeler...