Kışke

Son güncelleme: 30.05.2009 17:18
  • mardin yemekleri - yöresel yemekler
    KIŞKE (MARDİN)



    MALZEME:
    1 adet koyun kol,
    1,5 su bardağı nohut,
    3 su bardağı buğday,
    5 çorba kaşığı katıyağ,
    su,
    biber,
    tuz.
    Yapılışı
    Etle beraber, akşamdan ıslatılmış nohut ve buğdayı, arasıra köpüğünü alarak kaynatın. Et ve nohut dağılınca eti kemiklerinden ayırıp, didikleyin. Etin suyuna didiklenmiş etleri ve tuzunu katıp kaynatın. Suyunu çekerse sıcak su ekleyin. Servis yaparken üzerine kızgın yağ gezdirin.
#30.05.2009 17:18 0 0 0
  • Kışke Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 30.05.2009 17:18