soğuk tatlılar - yaz tatlıları - dondurmalı tarifler



Malzemeler

400 g Bağdat hurması, 3 yemek kaşığı tereyağı (20 g), 50 g iç ceviz (1 kahve fincanı), tarçın, 1 su bardağı irmik (150 g), 1 çorba kaşığı tepeleme un (25-30 g), 1 çorba kaşığı sıvı yağ (10 ml), 1 tatlı kaşığı vanilya (5 g), 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (5 g), Carte d’Or Halis Kaymak Tadında (2 top).


Hazırlanışı

400 g Bağdat hurması’nın çekirdeklerini çıkartıp ince doğrayın. 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya koyun. Eriyince hurmaları ilave edip çevirin. İç cevizi robottan geçirip, hurmalara tarçın ile birlikte ekleyin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Karıştırma kabına irmik, un, 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Yoğururken azar azar 1 fincan suyu ilave edin. Hamur kulak memesi kıvamına gelince 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Tezgâhın üstünü sıvı yağ ile yağlayıp, dinlenen hamuru yayın. İrmikli hamuru bir parmak kalınlığında ve 10-12 cm büyüklüğünde açın ve kenarlarını tam dikdörtgen olacak şekilde düzeltin. Hazırladığınız hurmalı içi uzunlamasına hamurun orta yerine gelecek şekilde ve şerit halinde boylu boyunca yayın. Hamurun uzun kenarlarından başlayarak rulo yapın. 2-3 parmak eninde dilimleyin. Yağlı kâğıt yaydığınız fırın tepsinize aralıklı olarak dizin. Önceden 180ºC’de ısıttığınız fırınınızda üstleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirip ılınmaya bırakın. İsteğe göre çikolatalı sos ile süsleyerek Carte d’Or Halis Kaymak Tadında ile servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 421
favori
like
share