Bayat ekmeklerimizi değerlendireceğimiz çok lezzetli bir yemek arkadaşlar öneririm...
Bayat ekmek dilimleri küp seklinde dogranip firinda kitirlastirilir. Piyaz dogranmis sogan, bir tavada yarim çay bardagi sivi yag ile
pembelestirilir. 1 çorba kasigi salça ve 1 çay bardagi su eklenip birkaç dakika kaynatilir. Dogranmis ekmekler, soganlar ile karistirilip tavanin kenarlarina çekilir.
Tavanin ortasina 2 yumurta kirilir. Üzerine tuz ve karabiber ekilir.Tavanin kapagi kapatilarak, yumurtalarin pismesi beklenir.4 dis sarimsak dövülüp yogurda katilir. Sarimsakli yogurt servis tabagina
alinir. Üzerine, tavadaki pismis olan yumurtali ekmek aşı, bozulmadan çikarilir.1 çorba kasigi erimis margarinde yeterli miktarda kirmizi pul biber hafifçe
yakilir. Biberli yag, yemeğin üzerine gezdirilir...AFİYET OLSUN...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2438
favori
like
share