2 Su bardağı un
125 gr margarin
1 Adet yumurta
1 Su bardağı pudraşekeri
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı toz badem
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Adet yumurtanın sarısı
Bir tutam tuz
Hazırlanışı
* Unu çukur bir kaba eleyin.
* Ortasını havuz gibi açın.
* Eritilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, toz badem, tuz ve limon suyunu ekleyin.
* İyice yoğurarak yumuşak bir hamur yapın.
* Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
* Avucunuzda yassılaştırın.
* Yağlanmış tepsiye dizin.
* Üzerine yumurta sarısı sürün.
* Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika pişirin.
* Piştikten sonra dövülmüş antep fıstığı ile süsleyin ve ılık olarak servis yapın.