Badem Tatlısı

Son güncelleme: 31.05.2009 15:10
  • şerbetli tatlı tarifleri
    noimage

    Malzemeler

    2 Su bardağı un
    125 gr margarin
    1 Adet yumurta
    1 Su bardağı pudraşekeri
    1 Paket kabartma tozu
    1 Su bardağı toz badem
    1 Çorba kaşığı limon suyu
    1 Adet yumurtanın sarısı
    Bir tutam tuz

    Hazırlanışı

    * Unu çukur bir kaba eleyin.
    * Ortasını havuz gibi açın.
    * Eritilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, toz badem, tuz ve limon suyunu ekleyin.
    * İyice yoğurarak yumuşak bir hamur yapın.
    * Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
    * Avucunuzda yassılaştırın.
    * Yağlanmış tepsiye dizin.
    * Üzerine yumurta sarısı sürün.
    * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika pişirin.
    * Piştikten sonra dövülmüş antep fıstığı ile süsleyin ve ılık olarak servis yapın.
#31.05.2009 15:10 0 0 0