Oklavadan Çekme

Son güncelleme: 31.05.2009 15:47
  • karaman yemekleri - yöresel yemekler - karaman tatlıları - şerbetli tatlılar

    noimage

    MALZEMELER:
    Süt 1 su bardağı
    Sıvıyağ 1 çay bardağı
    Yumurta 3 adet
    Su 1 çay bardağı
    Un (Kepekli veya yulaflı) aldığı kadar
    Nişasta (yufka açmak için) 1,5 su bardağı
    Margarin (Üstü için) 250 gr.
    İÇ MALZEME:
    Fındık 250 gr.
    ŞERBETİ İÇİN:
    Toz şeker 3 su bardağı
    Su 4 su bardağı

    YAPILIŞI:
    Hamur malzemesini karıştırıp, tatlı hamurunu yoğurun ve 15 parça bölün. Aldığınız bezelerin her birini nişastayla büyüterek açın. Arasına fındık serpiştirerek çift oklavaya sarın. Sarılan her parçayı tepsiye yerleştirirken büzüştürün. Bitinceye kadar devam edin, bittikten sonra üzerine eritilmiş margarini gezdirin. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra hazırladığınız ve ılıttığınız şerbeti sıcak tatlının üzerine dökünüz.
#31.05.2009 15:47 0 0 0