[FONT="]




[FONT="]Malzemeler:
[FONT="]
[FONT="]1 su bardağı köftelik bulgur
3 adet limon (limonlar büyükse 2 adet) (suyu kullanılacak)
[FONT="]5-6 yaprak marul
2 adet havuç (biri süslemede kullanılacak)
2 adet salatalık (biri süslemede kullanılacak)
[FONT="]4-5 dal taze soğan
yarım su bardağı haşlanmış tane mısır (ben konserve mısır kullanıyorum)
[FONT="]2 adet domates
[FONT="]küçük turp (süslemeye yetecek kadar)
[FONT="]yarım demet maydanoz
[FONT="]5-6 dal dereotu
[FONT="]tuz
[FONT="]pul biber (isteğe bağlı)
[FONT="]
[FONT="]Sosu için:[FONT="] Nar ekşisi, elma sirkesi, zeytinyağı (miktarları damak tadına göre ayarlanacak)
[FONT="]
[FONT="]Yapılışı:


[FONT="]Öncelikle bir kaba bulguru alıp üzerine limon suyunu döküyoruz, bu sayede bulgurun şişmesini sağlıyoruz (bulguru şişirmek için ayrıca su kullanmıyoruz).
[FONT="]Diğer yandan havucun birini rendeliyoruz, domatesleri ve salatalığın birini soyup küçük küpler halinde doğruyoruz. Taze soğanı ve marulları dilimliyoruz. Maydanoz ve dereotundan biraz süsleme için ayırıp kalanları ince ince doğruyoruz. Daha sonra doğradığımız bütün bu malzemeleri ve mısırı şişen bulgura ilave edip iyice karıştırıyoruz. İstediğimiz kadar tuz ve pul biber ekliyoruz. Salatamızı ince kesilmiş turp, maydanoz, dereotu ve havuçlu salatalık dilimleri ile süslüyoruz. Bir kapta istediğimiz miktarlarda elma sirkesi (ben 1 yemek kaşığı kadar koydum), nar ekşisi (bol miktarda kullandım) ve zeytinyağını karıştırıp salatamızın üzerine döküyoruz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 417
favori
like
share