Domuz gribinde aşı umudu

Son güncelleme: 31.05.2009 22:51
  • domu zgribi - domuz gribi aşısı
    Dünya Sağlık Örgütü grip için gerekli olan virus örneğini aldığını açıkladı.

    noimage

    Yeni çıkan A/H1N1 virüsünün, son günlerde Dünya Sağlık Örgütü bölgesi içinde yer alan en az 2 ülkede insandan insana bulaşması sebebiyle Dünya Sağlık Örgütü, pandeminin 5. aşamasına geçildiğini duyurmuştu.

    Sanofi Pasteur Başkanı ve CEO'su Wayne Pisano konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İnsan sağlığının korunmasına kendini adamış olan Sanofi Pasteur, virüsün aşı üretim ortamında ne kadar verimli kullanılabileceğini tespit edip, geniş ölçekli aşı üretimi için gerekli olan çalışma örneğini hazırlamak için çalışmalara başladı.

    Sanofi Pasteur'ün virüs örneğini almasıyla, pasajlama adı verilen üretim sürecine başlayacak ve ardından ürün örneği üretilecek. Pasajlama, virüsün aşı üretim aşamasına en uygun hale getirilmesi sürecidir. Yaklaşık 2 hafta sürecek pasajlama sürecinin adından kalite kontrol işlemleri yapılacak ve Sanofi Pasteur, endüstriyel bazda üretime başlayabilecek duruma gelecektir.

    Sanofi Pasteur, grip aşısı üretimini Swiftwater, Pennsylvania ve Fransa Val de Reuil'daki tesislerinde gerçekleştirmektedir."
#31.05.2009 22:51 0 0 0