patlıcanlı poğaça tarifi

Malzemeler:

100 gr oda ısısında tereyağı veya margarin

yarım çay bardağı sıvıyağ

yarım su bardağı su

1 yumurta sarısı

1 çay kaşığı tuz

aldığı kadar un

İçine:

2 patlıcan közlenmiş

2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peynir

Üzerine:

1 yumurta sarısı ve rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

1- patlıcan közlenir. Kabukları soyulur ve püre haline getirilir soğutulur. İçine rendelenmiş peynir, ve arzu edilirse bir diş rendelenmiş sarımsak eklenir karıştırılır.

2- hamuru için: un hariç diğer malzemeler karıştırılır. azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. 15 dakika nemli bir bezin altında dinlendirilir

3- hamur merdane ile yarım santim acılır ve yuvarlak kalıpla veya su bardağı ile kesilir. İçine patlıcanlı harçtan eklenir kapatılır. yağlanmış tepsiye dizilir. üzerine yumurta sarısı sürülür ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. önceden ısınmış 190 derecede pişirilir

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 337
favori
like
share