Haşhaşlı Mektup Kete

Son güncelleme: 01.06.2009 08:33
  • kete tarifi

    noimage
    Malzemeler:
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı ılık su
    1 yemek kaşığı sirke
    3 yemek kaşığı sıvıyağ
    1/2 paket yaş maya
    1 yemek kaşığı tuz
    5 su bardağı un
    içine sürmek için:
    8/10 paket margarin(yani 1 paket margarini 10'a bölüp,8 parçasını kullanıyorsunuz)
    iç malzemesi:
    300 gr.döğülmüş haşhaş+1/2 su bardağı sıvıyağ+2 yemek kaşığı şeker
    yüzüne sürme için:1 yumurta sarısı
    Hazırlanışı:
    1. Yukarıdaki malzemelerle hamur yoğurulup 10 dk.dinlendirilir.
    2. Unlu zeminde hamur 4 eşit parçaya bölünür.Her bir parça sırasıyla servis peçetesi büyüklüğünde açılıp,8 parça margarinden 1 parçası ve iç malzemesinden 1 yemek kaşığı dolusu kadar sürülür. Bohça şeklinde(önce 3'e,sonra yine 3'e)katlanır.
    3. 2.sefer de açılıp; aynı işlemle yağlanıp,haşhaş sürülür.yine bohça şeklinde katlanır.
    4. Bezeler 3. kez açılır(bu kez daha büyük) Yalnızca köşeler birbirinin üzerine gelmeden zarf gibi katlanır(yağlama yok)
    5. Bir tepsiye 2 zarf olmak üzere yerleştirilir(aşağıdaki resimdeki gibi)Fırın ısınana kadar mayalandırılır(yani kısa süre bekletilir)
    6. Üzerine yumurta sarısı sürülüp,240 derecede altı üstü kızarana dek pişirilir.
    7. Ilıyan keteler,hem + hemde çapraz bir şekilde olmak üzere 8 üçgen parçaya bölünür.
#01.06.2009 08:33 0 0 0