kete tarifi


Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
5 su bardağı un
içine sürmek için:
8/10 paket margarin(yani 1 paket margarini 10'a bölüp,8 parçasını kullanıyorsunuz)
iç malzemesi:
300 gr.döğülmüş haşhaş+1/2 su bardağı sıvıyağ+2 yemek kaşığı şeker
yüzüne sürme için:1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
1. Yukarıdaki malzemelerle hamur yoğurulup 10 dk.dinlendirilir.
2. Unlu zeminde hamur 4 eşit parçaya bölünür.Her bir parça sırasıyla servis peçetesi büyüklüğünde açılıp,8 parça margarinden 1 parçası ve iç malzemesinden 1 yemek kaşığı dolusu kadar sürülür. Bohça şeklinde(önce 3'e,sonra yine 3'e)katlanır.
3. 2.sefer de açılıp; aynı işlemle yağlanıp,haşhaş sürülür.yine bohça şeklinde katlanır.
4. Bezeler 3. kez açılır(bu kez daha büyük) Yalnızca köşeler birbirinin üzerine gelmeden zarf gibi katlanır(yağlama yok)
5. Bir tepsiye 2 zarf olmak üzere yerleştirilir(aşağıdaki resimdeki gibi)Fırın ısınana kadar mayalandırılır(yani kısa süre bekletilir)
6. Üzerine yumurta sarısı sürülüp,240 derecede altı üstü kızarana dek pişirilir.
7. Ilıyan keteler,hem + hemde çapraz bir şekilde olmak üzere 8 üçgen parçaya bölünür.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 405
favori
like
share