madımak yemeği - madımak nasıl pişirilir



Malzeme:

Yarım kg. Madımak
2 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy domates
4-5 adet sivri biber
1 çay bardaği pirinç
(Yeteri kadar) Tuz

Hazırlanışı:

Madımakları ayıklayın ve yıkayın. Bir tencerede sıvı yağı kızdırın. Piyazlık doğradığınız kuru soğanları hafif kavurun. Arzu edilirse, sivri biberleri doğrayıp ilave edin. Domatesi de doğrayıp harca katın. Biraz daha kavurun.

Madımakları süzüp tencereye boca edin. Orta ateşte pişirin. Yemeğin pişmesine az kala pirinci ilave edin. Soğumaya terk edin. Ikram sırasında arzu edilen miktarda limon serperek yenilirse, eksi eksi çok lezzetli oluyor.
AFİYET OLSUN!

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2687
favori
like
share