Sirkeli Kelle tarifi - Sirkeli Kellenin yapılışı - Sakatat yemekleri

Malzemeler

* (Arzu edilen sayıda) kelle ve işkembe
* Miyane (tereyağı+un)
* Sirke
* Sarımsak
* Kırmızı toz biber
* Kara biber
* Tuz


Yapılışı

Kurban kafaları ve işkembe özenle temizlenip iyice yumuşayana kadar pişirilir. Sonra, küçük
parçalar hâlinde kesilir. Tereyağı ve unla hazırlanan miyane, sirke ve sarımsak tuz, kırmızı toz biber ve kara biber ilave edilerek pişirilir. Şayet kurban bayramı sonbahara rast gelirse,danagöz üzümü çıktığı zaman, üzümle beraber ikram edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1453
favori
like
share
by_KaRizMa Tarih: 15.06.2009 21:02
paylasimin sagol