Manchester United El Değiştirdi

Son güncelleme: 25.05.2005 17:30
  • noimage

    Taraftarın tepkisi etkisiz, M. United Glazer'in ABD'li işadamı Malcolm Glazer, dünyanın en zengin futbol kulübü Manchester United'daki payını artırarak, kulübün kontrolünü ele geçirdi.

    Dünyanın en zengin futbol kulübü Manchester United, taraftarların yoğun eleştirilerine karşılık el değiştirdi. İngiliz televizyonları, ABD'li yatırımcı Malcolm Glazer'in, Manchaster United'daki hissesini yüzde 75'in üzerine çıkararak ünlü futbol kulübünün kontrolünü ele geçirdiği bildirdi. Glazer, son hisse alımı operasyonu çerçevesinde 1.5 milyar dolar harcadı.

    Glazer, bu hisse oranıyla Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören şirketi borsadan çıkarabilecek ve diğer hissedarların onayını almadan yeni yatırımlar planlayabilecek.

    Glazer, geçen hafta, Manchaster United'ın en büyük hissedarı olan Cubic Expression'ın yüzde 28,7 hissesini satın almıştı. Bu satın alma, Glazer'in kulüpteki hissesini yüzde 56,9'a çıkararak, İngiliz yasaları uyarınca, kalan hisseler için zorunlu bir teklif verme sürecini başlatmıştı.
    2003 yılı yazında da Rus işadamı Roman Abramoviç, İngiltere Premier Ligi kulüplerinden Chelsea'yi satın almıştı.

    noimage

    TARAFTAR TEPKİLİ
    Glazer'in Manchester United'ı kontrol altına alması taraftarlardan tepki aldı. Taraftarlar 67 bin kişilik Old Trafford stadının satılacağını ve bilet fiyatlarının yükseltileceğini savunurken, yabancı birinin kulübü satın almasına da karşı. Kulüp hissedarları ise M.United sponsorlarını boykota hazırlanıyor. Hissedarlar Cumartesi günü Arsenal'le oynanacak FA Cup finalinde gösteriler düzenlemeyi planlıyor. Manchester United taraftarları, 1991 yılında halka açılan kulübün hisselerinin satılmasıyla büyük borçlar yükleneceğini belirtiyor.
    Bazı yetkililer, kulübün karlılığının artırılması için Glazer'in TV yayınlarına ilişkin yeni anlaşma yapabileceğini kaydediyor. Manchester United, ortak anlaşma kapsamında yılda 50 milyon sterlinlik televizyon gelirine sahip.
    Manchester United, ABD'li Forbes dergisinin en zengin 20 kulüp sıralamasında 1.2 milyar dolarlık piyasa değeriyle ilk sırada yer almıştı.
#17.05.2005 07:43 0 0 0
  • haber için teşekkürler arkadaşım
#19.05.2005 15:38 0 0 0
  • Chelsea den sonra Manchester united ta tam anlamıyla çağı yakaladı.Artık futbolda globalleşmenin daha değişik örneklerini görmeye başladık.
    Adamın tipi çok komik bu arada
    Çok teşekkürler
#24.05.2005 20:28 0 0 0
  • valla bu adma gözünü karartmış yakında futbolcusuna şyle der herhalde lem GİGS efendi git benim londradaki evi temizlet geldiğimde pis bulursam 18 i unut zaten yaslandında
#25.05.2005 17:30 0 0 0