İstanbul Pilavı

Son güncelleme: 01.06.2009 13:12

  • Malzemeler
    2 su bardağı pirinç
    100 gr badem
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı safran
    2 adet kesme şeker
    haşlanmış tavuk eti
    1 çay bardağı bezelye
    3 su bardağı su
    1 tutam zencefil
    antep fıstığı
    tuz


    Yemeğin Tarifi
    2 su bardağı pirinci ayıklayın. Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün. 100 gram bademin kabuklarını soyun. 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın.

    Pirinci ekleyin. Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin. 3 su bardağı su ilave edin.

    Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin. Antepfıstığı serpip servis yapın.
#01.06.2009 13:12 0 0 0