Kadayıf Pilavı

Son güncelleme: 01.06.2009 13:13
  • (4 Kişilik)


    Malzemeler
    200 gr kadayıf
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 çorba kaşığı badem
    1 çorba kaşığı izmir üzümü
    100 gr margarin
    1/2 tavuk göğsü
    1 soğan rendesi
    2.5 su bardağı pirinç
    50 gr badem
    Tuz, tarçın
    1 çay kaşığı safran
    2 tatlı kaşığı şeker
    1 bardak tavuk suyu
    1.5 yemek kaşığı tereyağı
    1/2 kahve fincanı sıvıyağ


    Yemeğin Tarifi
    Soğanı sıvıyağda kavurun. Pirinç, tuz, şeker, tavuk suyu ekleyerek pişirin. Tavuğu haşlayın. Kadayıfın üzerine margarini dökerek iyice yoğurun. Bir tencereyi yağlayarak tabanına ve kenarına kadayıfı yapıştırıp elinizde sıkıştırın.

    Kadayıfın üzerine tavuk etlerini didikleyip dizin. Pilavı soğuttuktan sonra tarçın ilave ederek karıştırın ve tavuğun üzerine ekleyin. Sırayla bademi, kuş üzümünü, safranı yerleştirerek tüm malzemeleri sıkıştırın.

    Hazırladığınız kadayıflı pilavı 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekletin. Piştikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın.
#01.06.2009 13:13 0 0 0