Deniz Seki Kimdir - Deniz Seki Resimleri - Deniz Seki Fotograflari - Deniz Seki biyografi










Deniz Seki Kimdir ?

1 Temmuz 1970’de İstanbul doğan Deniz Seki, ilkokulu Maçka Süheyla Artem’de, ortaokul ve liseyi de yatılı olarak Çamlıca Kız Lisesi’nde okudu. Okulu bitirdikten sonra TRT İstanbul Televizyonu’ndaki sunuculuk sınavlarına katıldı ve sınavları kazanarak TRT İstanbul Televizyonu’na girdi. 1993 yılında Melih Kibar’la tanışmasıyla birlikte sunuculuğu bıraktı ve müzisyenliğe başladı. İlk olarak reklam filmlerini seslendiren sanatçı, daha sonra Kenan Doğulu, Emel Müftüoğlu, Ege, Ferda Anıl Yarkın, Zuhal Olcay ve Yaşar gibi sanatçılara vokalistlik yaptı. 1995 yılında “POP-SHOW 95” adlı şarkı yarışmasında kendi yazdığı şarkı sözüyle birinci oldu ve aradan iki yıl geçtikten sonra 1997 yılında ilk albümü olan “Hiç Kimse Değilim” müzik marketlerde yerini aldı.

Bestecilik ve söz yazarlığı konusunda da kendisini ispatlayan sanatçı, 25 Aralık 1999 tarihinde, sözlerinin ve müziklerinin bir çoğu kendisine ait olan “Anlattım” adlı albümünü piyasaya sürdü. Beklediği başarıya bu albümde ulaşan Deniz Seki, “Şeffaf” adlı üçüncü albümünü de Ocak 2002 tarihinde müzik severlerin beğenisine sundu.
70'li yıllarda Türkçe pop müziğinde popüler olan seçme şarkılardan oluşan 4. albümü ise "Aşkların En Güzeli" Eylül 2003'te çıktı. 5. albümü "Aşk Denizi"ndeki 14 şarkının 13'ünün sözleri ve bestesi kendisine aittir. Ardından üç yıl aradan sonra çıkardığı Sahici albümünde yine çoğunlukla kendi bestelerini seslendirmiştir.
Seki, ayrıca 2006'da yayınlanan Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu filminde rol almıştır.

13 Şubat 2009 tarihinde kokain kullandığı iddialarıyla gözaltına alındı.








Diskografi

Hiç Kimse Değilim (1997)
Anlattım (1999)
Şeffaf (2002)
Aşkların En Güzeli (2003)
Aşk Denizi (2005)
Sahici (2008)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 588
favori
like
share