Cevizli Haşhaşlı Lokma

Son güncelleme: 01.06.2009 16:53
  • Cevizli Haşhaşlı Lokma tarifi - Cevizli Haşhaşlı Lokma yapilisi
    noimage

    Malzemesi:
    Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ceviz içi 4-5 yemek kaşığı haşhaş 3 adet ekmek hamuru yarım su bardağı toz şeker Tarçın

    Tarifi:
    Yapılışı: Tarifin yapımına geçmeden fırını 160 dereceye ayarlayın.Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın. Mutfak tezgahınıza çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun, yavaş yavaş elinizle yayın. Üzerine sıvıyağ ile incelttiğiniz haşhaşan sürün,ceviz içİ ve toz şeker ekleyin.. Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.Dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin. Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın. Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine şeker ve ceviz içi serpin. Fırında iyice kızarana kadar pişirin.
#01.06.2009 16:53 0 0 0