Cevizli Tarçınlı Kolay Lokma tarifi - Cevizli Tarçınlı Kolay Lokma yapilisi

Malzemesi:
Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ceviz içi 3 adet ekmek hamuru Tarçın

Tarifi:
Yapılışı: Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın.Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın. Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle yayın. Üzerine ceviz içi ve tarçın serpin. Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.Dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin. Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın. Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine şeker ve ceviz içi serpin. Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10 dakika kadar tepsiyi bekletin.Böylece hamurumuz güzelce kabaracak. Daha sonrada fırının ayarını 180 derceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 676
favori
like
share