[COLOR="Dimgray"]Cırakta tarifi - Cırakta yapilisi


Malzemesi:
1 yemek kaşığı kuru maya 3 su bardağı ılık süt 1 adet yumurta 2 çay kaşığı tuz 3 su bardağı un Üzeri için; Tereyağı, toz şeker ya da reçel

Tarifi:
• Çukur bir kabın içersine kuru maya koyup, üzerine ılık süt ekleyin.
• Maya eriyene kadar karıştırıp, yumurta, tuz ve un katın (mayalamayı alüminyum bir kapta yapmayın).
• Mikser ya da çırpma teliyle karışım pütürsüz hale gelene dek iyice çırpın.
• Çırpılan hamuru kabarması için 30 dakika bekletin.
• Kabaran hamurdan kepçeyle alarak (hamur muhallebi kıvamında olmalı) önceden kızdırılmış teflon tavaya dökün.
• Tavaya dökülen hamur göz göz olunca öteki tarafını çevirerek pişirin.
• Pişen cıraktaların üzerine tercihinize göre yağ, reçel sürebileceğiniz gibi toz şeker de serpebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 276
favori
like
share
ILNUR Tarih: 01.06.2009 17:59
bunu denicem