Ali Uyandıran Kimdir - Ali Uyandıran Resimleri - Ali Uyandıran Biyografisi - Ali Uyandıran Hakkında
1946 yılında Bursa'da doğdu. Hukuk Fakültesi mezunu olan Ali Uyandıran, LCC Tiyatro kurslarını bitirdikten sonra, Bakırköy Halkevinde "Hamlet 70" oyunuyla profesyonelliğe adım attı (1970). Dostlar Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Bizimkiler dizisindeki "Dünkopf" rolünde çizdiği başarılı karakterden sonra, Selamsız Bandosu filmindeki bando şefi rolüyle zirveye ulaştı. Sanatçı Çasod üyesidir.



Ödülleri

1993 Televizyon Yıldızı ödülü. Cengiz Polatkan Magazin Yazarları ödülü

Filmografisi

Yalancı Yarim 2006
İlk Aşk - 2006
Operasyon Cennet 2005
Memleket Hikayeleri (Eminem) - 2005
Öteki Türkiye'de Bir Cumhurbaşkanı - 2004
Canım Annem Komiser - 2004
Halk Düşmanı - 2004
Zor Adam - 2004
Beybaba (Koltuk) - 2003
Fişgittin Bey - 2003
Keloğlan - 2003
Rus Gelin - 2002
Lahmacun ve Pizza - 2002
Hayat Bazen Tatlıdır - 2000
Duruşma - 1999
Oğlum Adam Olacak - 1995
Düş, Gerçek, Bir De Sinema - 1995
Babam Askerde - 1994
Aptallık Rekoru - 1994
Alnı Açık İki Kişi - 1994
Kılıbıklar - 1994
Çılgın Yenge - 1994
Yazlıkçılar - 1993
Ada'da Son Gece - 1992
Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri - 1992
İlk Aşk - 1991
Bütün Kapılar Kapalıydı - 1990
Devlerin Ölümü - 1990
Bizimkiler - 1989
Can Şenliği - 1989
Ayaşlı ve Kiracıları - 1989
Bir Tren Yolculuğu - 1988
Selamsız Bandosu 1987
Sahtekar - 1972
Çılgın Yenge - 1971

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 289
favori
like
share