Karabiberli Focaccia tarifi
için Malzemeler :
• 1,5-2 su bardağı beyaz un
• 20 gr yaş maya (küçük paketlerin yarısı)
• 2/3 su bardağı ılık su
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 kesme şeker
• 1 yemek kaşığı mısır unu
• 2 yemek kaşığı rende parmesan
• 1 tatlı kaşığı kalın öğütülmüş karabiber

Karabiberli Focaccia
yemeğinin hazırlanışı:
Küçük bir kaseye ılık suyu koyup içinde şeker ve tuzu eritin. İçine mayayı koyup 10 dk. maya köpürene kadar bekletin. Büyük bir kaba 2/3 su bardağı unu, kazırladığınız mayalı suyu ve 2 tatlı kaşığı yağı koyup karıştırın. Kalan unu kademeli olarak ekleyip bir yandan da yoğurun. Olabildiğince unun tümünü yedirmeye çalışın. Hafifce unlanmış tezgaha alıp elastik bir hamur olana dek yoğurun (10 dk kadar). Top haline getirip kapalı olarak ılık bir yerde bir saat kadar kabarması için bekletin.

Hamuru tekrar tezgaha alıp yoğurun. Fırın tepsisini yağlayın. Üzerine mısır ununu serpin. Hamuru 12 eşit parçaya ayırıp her parçayı 25 cm genişliginde açın. Tepsiye yerleştirip üzerine 5 cm mesafe ile parmağınızla iyice bastırın. Kalan yağı üzerine fırça ile sürüp rende parmesan ve karabiber serpin.

Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığında ılıklaşana dek bekletip dilimleyin. Çorba yada her türlü yemeğin yanında servis yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 333
favori
like
share