Minik Enginarlı Pilav - Minik Enginarlı Pilav Tarifi



Malzemeler :
2 su b.pirinç
1 çorba k.tereyağı
1 soğan
1 su b.et suyu
10 adet minik enginar
Tuz
Sıvıyağ

Üzeri için: 1 tutam dereotu

Hazırlanışı :
Soğanları yemeklik doğrayarak tereyağında kavurun. Daha sonra üzerine enginarları doğrayarak bekletmeden kavrulan soğanlara ekleyin. Biraz kavrulunca suyunu vererek pişmeye bırakın. Suyu azalınca üzerine pirinci ekleyerek karıştırmadan et suyunu da vererek kapağı kapalı pişmeye bırakın. Pişen pilavı direk servis tabağına ters çevirin. Üzerine ince doğranmış dereotu serperek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 241
favori
like
share