Osmanlı Çeşidiye Pilavı - Osmanlı Çeşidiye Pilavı Tarifi



Malzemeler :
Pilavı için:
2 su b.pirinç
1 çay b.sıvıyağ
2.5 su b. kaynar su
Tereyağı

İçi için:

300 gr.kuzu eti
1 çay b.erik suyu
10 adet kuru armut dilimi
10 adet kuru elma dilimi
1 çorba k.tereyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı :
Pirinci yıkadıktan sonra bir süre ılık suda bekletin. Bu sırada etleri sıvıyağda yüksek ateşte kavurun. Bir süre kavrulunca üzerine erik suyunu ekleyin. Etler sotelenip rengi karamelize olunca üzerine kuru armut ve elmaları ekledikten sonra biraz daha normal su vererek kapağı kapalı tekrar pişmeye bırakın.

5 dk. kadar suda beklettiğiniz pirinçleri sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine 2-2,5 su b. sıcak su vererek kapağı kapalı pişmeye bırakın.

Pilav ve kuru meyveli et pişince pilavı çembere alın. Ortasını havuz yaparak içine eti alın. Oldukça lezzetli bir pilav

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 269
favori
like
share