Ispanak Bastısı tarifi - Ispanak Bastısının yapılışı

Malzemeler

* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 kg ıspanak
* Tuz
* 1 tane soğan
* 250 gr et
* 1 kahve kaşığı biber
* 1 kahve fincanı pirinç


Yapılışı

Ispanakları ayıklayıp iyice yıkayınıp doğrayınız. Tencereye eti, yağı, doğranmış soğanları koyunuz.Harlı ateşte karıştırarak pembeleştiriniz.İçine ıspanakları atınız.Tuz ve biber ilave ediniz.Orta ateşte kendi suyu ile 10 dk. pişiriniz.Sonra yıkanmış pirinci ve 1 lt. kadar su veya et suyu koyunuz.İsterseniz salça ilave ediniz.Etler pişene kadar bekleyiniz.Aynı şekilde kıyma ile de yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 392
favori
like
share