Kızartılmış ördek yemeği

Son güncelleme: 03.06.2009 00:50
  • Kızartılmış ördek yemeği tarifi - Kızartılmış ördek yemeğinin yapılışı

    Malzemeler

    * 20 gram nişasta
    * 50 gram ekmek kırıntısı
    * tuz
    * bir yumurta
    * susam yağı
    * 200 gram ördek göğüsü
    * 500 gram ay çiçeği yağı
    * toz karabiber
    * toz şeker
    * soyasosu

    Yapılışı

    Önce ördeğin göğüs etini 12 dilim olarak kesdikten sonra bir kaseye koyalım. Sonra içine tuz, soyas sosu, susam yağı, toz şeker ve toz karabiber ekleyip iyice karıştıralım. Başka bir kasede yumurta kıralım ve nişastayı da katarak karıştıralım. Ördek etini bu karışıma daldırdıktan sonra üzerine ekmek tozu serpip tabağa yerleştirelim. Şimdi pişirmeye başlayalım. Tavaya ayçiçeği yağı koyalım. Hazırlanmış ördek etini önce sıcak yağda hafifçe kızarttıktan sonra tavadan çıkartalım. Sonra hafifçe kızartılmış ördek etini bir kez daha rengi sarılaşıncaya kadar kızartalım.
#03.06.2009 00:50 0 0 0