Enginar ve ördek ciğeri turtası

Son güncelleme: 26.07.2010 22:15
  • Enginar ve ördek ciğeri turtası tarifi - Enginar ve ördek ciğeri turtasının yapılışı

    Malzemeler

    * 350 gr. milföy hamuru
    * 2 adet yumurta sarısı
    * 3000 gr. çiğ ördek ciğeri
    * 3 adet büyük enginar
    * 1 adet limon
    * Tuz
    * Kara biber

    Yapılışı

    Enginarların hazırlanışı:Enginarları ayıklayıp temizleyin. Sonra, göbeklerinin çıkarın. Ve, limonlu suda haşlayın. Soğumaya bırakın.Ördek ciğerini hazırlamak için, önce ördek ciğerini 5 cm. Eninde
    dilimler hâlinde doğrayın. Her dilime tuz ve kara biber serpiştirin. Ciğer dilimlerini ısıtılmış yanmaz tavada kızartın. Kızartılmış dilimleri kâğıt havlulara serip soğukta saklayın.

    Turtanın hazırlanışı:

    Fırını 180 derecede ısıtın. Milföy hamurunu iki topa ayırın. Her bir topu 2-3 mm. kalınlığında dikdörtgenlere ayırın. Unlanmış tahtanın üzerine birinci topu serin. Ve, 10 cm. çapında bir yuvarlak çizin. Bu yuvarlağın üzerine enginar göbeğini koyun.Enginarın üzerine bir dilim ördek ciğerini yerleştirin. Ciğerin üzerine bir enginar daha koyun. Üzerine, tuz ve kara biber serpiştirin.
    Bir dilim ördek ciğeri ve tekrar enginar koyun. İkinci topa turta şekli vererek üzerine örtün. Yumurta sarısını hamurun üzerine sürüp çatal ile üzerine çizikler atın.

    Fırına atmadan önce, turtanın ortasına, içindeki buharın dışarıya çıkmasını sağlayacak bir delik açın. Yemeği fırında 30-35 dakika pişirin. Kızarmaya başlayınca, üzerini alüminyum folyo ile örtün.
    Turtaya iğne batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Piştikten sonra da, elektrikli bıçak ile dilimlere ayırın.
#03.06.2009 00:53 0 0 0
  • Güzel bayan;yaptığınız bu harika tariften ve paylaşımınızdan dolayı sizi kutluyorum....
#02.05.2010 16:52 0 0 0
  • Emeğinize sağlık teşekkürler
#26.07.2010 22:15 0 0 0