Terbiyeli Etli Dolma tarifi - Terbiyeli Etli Dolma yapilisi

Malzemesi:
500 gr. kıyma 250 gr. asma yaprağı 1 su bardağı pirinç 3 adet kuru soğan 6 adet kabak 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Terbiyesi için: 1 yemek kaşığı un 2 adet yumurtanın sarısı 2 adet limonun suyu Tuz

Tarifi:
• Pirinci ılık tuzlu suda bekletin.
• Kabakların içini temizleyip ortadan ikiye bölün.
• İçlerini çıkarıp tuz sürün.
• Dolma içini hazırlamak için, soğanları zardan ufak doğrayıp, karabiber ve tuzla ovun.
• Kıymaya pirinç, margarin ekleyin, yoğurup, kabakların içini doldurun.
• Asma yapraklarını, parlak tarafları tezgaha gelecek şekilde yayın.
• Hazırladığınız içten, 1 tatlı kaşığı kadarını koyun.
• Yaprağı iki yanından içe katlayın.
• Sonra rulo şeklinde sarıp, tencereye sıralayın.
• Kabakları dik olarak yaprakların yanına koyun.
• Üstüne 2 bardak sıcak su ilave edip, 25 dakika pişirin.
• Terbiyesi için; un, yumurta sarısı, limon suyu ve 2 kahve fincanı ılık suyu cam kapta çırpıp, dolmaların üzerine dökün.
• 10 dakika daha pişirip servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 406
favori
like
share