Command and Conquer Renegade

Son güncelleme: 03.06.2009 09:05
  • Gerçek zamanly strateji oyun türünün duayenlerinden olan Command and Conquer çok farkly bir sürümüyle piyasaya çykmak üzere.


    Gerçek zamanlı strateji oyun türünün duayenlerinden olan Command and Conquer çok farklı bir sürümüyle piyasaya çıkmak üzere. Bu türün belki de ilk örneği olan efsanevi Dune2'yi amigamda oynarken bu tarz oyun sisteminin yeni bir çığır açacağını açıkçası ummuyordum. Belki de bu yaklaşımım oyun satıcılarının 'Dune diye tuhaf bir oyun var.' demelerinden kaynaklanıyordu. Ardından Kadıköyde pcnin baskın olduğu geçiş döneminde Command and Conquer'i 15inc monitörlerde görmek tüm oyun severleri dalga dalga bu eş zamanlı strateji furyasına sürüklemişti.

    Yine aynı zamanlarda aksiyona doymuş oyunculara çok farklı tatlar yaşatacak olan birinci şahıs gözden oynanan Doom piyasaya sürülmüştü. Neye uğradığını şaşıran oyuncular Doom'u deliler gibi oynarken bilgisayar piyasası da 3D Texture Map'li bu yeni akıma kendini kaptırmıştı.

    Karışan Tarzlar ve Renegade

    Gelişen zaman ve ilerleyen teknoloji Command&Conquer'i Tiberian Sun, Firestorm, ve Red Alert 2 ve son görev paketi Yuri's Revenge ile üst noktalara taşımayı başarmıştı. Doom'u geliştiren ID software de bu süre içinde Heretic, Hexen, Quake ile krallıklarını devam ettirmişlerdi. Ancak şimdi Westwood'dan gayet radikal bir adım gelmek üzere. RTS türünün ustalarından FPS türünde bir çalışma yakında raflarda yerini alacak: Command & Conquer : Renegade

    Evet, yakında strateji öğeleri damıtılmış ve aksiyon yönü ağır basan bir C&C oynayacağız. Kuş bakışı veya izometrik açıdan seçip hücuma çektiğiniz birimleri: tankları, uçakları, zeplinleri düşünüm. Şimdi kendinizi sıcak savaşın içinde bulan bir askersiniz. Artık onlarca komandodan rasgele seçilmiş sıradan bir asker değilsiniz. Tek başınıza oyuna yön vereceksiniz ve yeni kimliğinize alışsanız iyi olur, isminiz Parker, Nick ParkerJ

    Bu karakteri aslında oyundaki komando karakterinden tanıyorsunuz. Tanya'nın rambo versiyonu olan bu karakterler C&C'de patlayıcılar kullanarak birlikleri yok ediyor, menzili geniş silahla uzaktaki düşmanları haklayabiliyor, nehirleri yüzüp karşı kıyılara geçebiliyordu. Şimdi aynı şeyleri Havoc lakaplı Nick Parker'i yöneterek 3D olarak gerçekleştireceğiz.
    Oyunun üzerine inşa edildiği özel motor 18 aydan beri yapım aşamasında. Şu an bitmek üzere olan oyunun bu özel motorunda diğer 3d oyunlarında yer alan eş zamanlı gölgeler, ışıklar, kaplamalar gibi her türlü efektler yer alacak. Ancak diğer 3d oyunlarından farklı olarak yapımcılar C&C'nin atmosferine güveniyorlar. Bu da C&C'nin kendine has havasının 3d olarak oyuna büyük bir çabayla yansıtıldığının göstergesi. Ayrıca oyunlara ek olarak strateji öğelerinin yer alacağını ve sonuca zeka dolu çeşitli taktiklerle varacağımızı şimdiden söyleyebiliriz.

    Kendine has motoru kullanan Renegade'de toplam 12 dünya yer alacak. Uzunlukları ve zorlukları değişen ve artan bu 12 bölüm orman, çöl, kar, gizli üsler gibi çeşitli ve beklediğimiz ortamlarda geçecek. Sonuçta C&C'yi 3 boyutlu düşünün ve favori askerinizin gözünden oynayın. İşte bu hayal gerçek olacak.

    Konu Konudur...

    Peki tüm bunlar nasıl bir geçişle bağlanacak? Her ne kadar oyunun konusu hakkında ser verilip sır verilmese de Dr. Ignatio Mobius adlı, fizik ve genetik mühendisliği konusundaki başarısı dünyaca tanınmış bir şahsiyetin kaçırılmasından yola çıkarak, şüpheli görünen ve olması muhtemel düşmanların arasına sızarak çeşitli operasyonlar düzenleyeceğimiz aşikar. Tabii bu adamı kaçıran şahsiyetin çılgınca fikirleri olduğunu ve biz engel olmazsak Dünya'nın bu adamın hakimiyeti altına gireceğini söylememe gerek var mı bilmem.

    Tabii böylesine zorlu bir görevi bir 'team' olarak değil de bir kahraman olarak gerçekleştiriyoruz. Tek dostumuz ve güvenebileceğimiz yegane şey silahlar. Westwood'dan yapılan açıklamaya göre şu an bile bizleri heyecanlandıracak silahların oyuna ilave edildiği belirtiliyor Ancak oyunda belli bir silah taşıma sınırı olmadığı ve her silahın ayrı ayrı kullanımlarının ve etki gücünün olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Bu da oldukça geniş kullanım varyasyonları yaratacaktır. Bilinen temel silahlar ise, bıçak, 9mm tabanca, makineli, M16 ki olmazsa olmaz, dürbünlü, roket atar (bilirsiniz nadir bulunur), suikast ve pusular için C4'ler ve doktorumuzun icadı olan Tiberium adlı yaşayan organizmaları küle çeviren özel bir silah.
#03.06.2009 09:05 0 0 0