Ekmekten Pastalar

Son güncelleme: 03.06.2009 15:29
  • Ekmekten Pastalar - ekmekten pasta yapimi

    noimage

    Malzemesi:
    Malzemeler: 10 dilim uno gün boyu tost ekmeği 5 adet yumurta 1 litre süt 100 gr. Un 250 gr. Toz şeker 200 gr. Çikolata 100 gr. Tereyağı Tuz

    Tarifi:
    Yapılışı: Çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin ve arada sırada çırparak ılınmaya bırakın.Tost ekmeklerini derin bir kaba alarak rondodan geçirin, un gibi olana kadar parçalayın. Ekmeklerin içine sütün tamamını ekleyin ve iyice karıştırın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın, sarıların içine tüm şekeri ekleyerek parlak ve pürüssüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta bir tutam tuzla iyice kabarana kadar çırpın. Un ve hazırladığınız tüm malzemeleri sütlü karışımın içine ekleyin ve iyice karıştırın. Yağladığınız 24 cm bir kalıba yada minik kek kalıplarına paylaştırarak 170 derece fırında 55 dk. pişirin. Soğuyan pastayı kalıbından çıkartın ve servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın.
#03.06.2009 12:50 0 0 0
  • Emeğinize sağlık...
#03.06.2009 15:29 0 0 0