Kavrulmuş Makarna tarifi - Kavrulmuş Makarna yapilisi

Malzemesi:
Malzemeler: Bir paket burgu makarna Knor Bulyon Tavuk Margarin Karabiber Domates Sosu Tuz

Tarifi:
Yapılışı: Tencereye 3 yemek kaşığı kadar margarin koyulup eritildikten sonra makarnanın ne kadarını pişireceğimize karar verelim. Eğer paketin tamamını yapacaksak yarım paket burgu makarnayı erimiş olan margarinin üzerine ilave ederek kavrulana kadar karıştıralım. Makarnalar kahverengi oluncaya kadar bu işleme devam ederim. Sonra paketteki diğer makarnayı da üzerine ekleyerek sıcak su ilave ederim. (Bu makarnanın özelliği suyunun süzülmüyor olması ve besin değerini yitirmiyor olmasıdır.) Su, makarnanın bir miktar üzerine çıkmalıdır. Knor bulyon tavuk ta eklenip karıştırılır. Tuzu da ilave edildikten sonra kaynamaya bırakılır. Arada kontrol edebilirsiniz ve eğer makarnanız pişmeyip suyu az gelmişse, üzerine bir miktar kaynamış su ilave edilebilirsiniz. Makarnamız piştikten sonra üzerine domates sosu ile karabiber serpilip servise hazır hale gelir. Afiyet olsun… Not: Bu makarna nasıl ki biz bir misafir geldiğinde kek pasta çörek yapar ikram ederiz, Gönende kadın günlerinde yada komşu sohbetlerinde misafirlere ikram edilirmiş.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 367
favori
like
share